Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Letní fotbalový turnaj přípravek 2018

04.09.2018 | Roman Janeček

Poslední prázdninovou sobotu - 1. 9. 2018 se na halenkovickém fotbalovém hřišti uskutečnil další ročník Letního fotbalového turnaje přípravek.

Do letošního ročníku se organizátorům z TJ Halenkovice přihlásilo rekordní množství týmů, mezi nimiž nechyběly ani přípravky zlínského Fastavu. Zájem byl dokonce takový, že některá družstva musela být odmítnuta - přece jen, halenkovické hřiště ani jeho zázemí není nafukovací. S velkým zájmem šlo ruku v ruce i větší zatížení pro organizátory. Namísto obvyklých tří soutěžních hřišť byla připravena hřiště čtyři, ke každému bylo nutné zajistit rozhodčího a zapisovatele. Výsledky se sbíhaly do hlavního stanu, kde byly následně zpracovávány statistiky a zveřejňovány na tabulích. Každý vedoucí mužstva tak v každém okamžiku věděl, jak si jeho tým vede a co jej ještě čeká.

Organizační přípravy turnaje začaly už týdny před úvodním hvizdem prvních zápasů. Jejich největší tíhu na svých bedrech nesl pan Richard Vašíček. Komunikace s mužstvy, materiální zajištění, oslovení sponzorů, to je jen malý výčet činností, které bylo třeba před turnajem vykonat. Velmi se hodily zkušenosti z minulých ročníků.

Turnaje se zúčastnily následující týmy:

Mladší přípravky - Žlutava, Topolná, Tlumačov, Štípa, Jaroslavice, Fastav Zlín, Provodov, Halenkovice. 

Starší přípravky - Napajedla, Topolná, Tlumačov, Babice, Štípa, Fastav Zlín, Provodov, Halenkovice.

K překvapení a k radosti organizátorů se na hřiště v sobotu ráno dostavilo všech 16 přihlášených mužstev. Celkem 142 fotbalistů a 8 fotbalistek se postupně rozešlo do připravených šaten v areálu hřiště a v tělocvičně ZŠ Halenkovice. V tu dobu už byla na hrací ploše vyznačena hřiště, rozmístěny lavičky a postaveny stánky pro případ deště nebo sluneční výhně. Počasí nakonec do průběhu turnaje opravdu promluvilo.

Úvodní brífink vedoucích mužstev a rozlosování proběhlo přesně podle harmonogramu. Stejně se odvíjely i zápasy ve skupinách. S ohledem na počet odehraných utkání je třeba smeknout zejména před rozhodčími a zapisovateli výsledků, kteří se z přidělených hracích ploch doslova nemohli hnout. Díky vedoucím všech týmů a šikovným malým fotbalistům a fotbalistkám vše probíhalo bez sebemenšího zádrhelu. V jeden okamžik se ale vlivem větru začaly vznášet altánky umístěné u hřišť, proto byly demontovány. Byla to škoda, protože později by se rozhodně hodily.

Od jihu se začalo zlověstně mračit a déšť přišel v závěrečné fázi turnaje. Bylo rozhodnuto, že se omezí počet zápasů o umístění na nižších příčkách a sehrány budou pouze utkání o stupně vítězů. Děti byly šikovné a déšť, jakoby jim ani nevadil. Utkání byla plná emocí a obě finále rozhodnuly až penalty. K zápasům neodmyslitelně patřila radost ze vstřelených gólů i zklamání a sem tam i slzička po neúspěšném zápasu.

Díky sponzorské podpoře se podařilo dětem zdarma zajistit i občerstvení a to i přes to, že družstva neplatila žádné startovné. Početný doprovod i děti využívali jako zázemí i Hospůdku na hřišti. Pod pergolou a deštníky bylo sucho a dalo se leccos nakoupit.

Vyhlášení proběhlo za deště, ale vůbec to nevadilo. Každý tým obdržel dětské šapáňo, pitíčka, tašku s dárky a sladkostmi. Vyhlášeni byli nejlepší střelci, brankáři i nejmladší hráč turnaje. Speciální dárky obdržela i hrající děvčata. První tři týmy obou kategorií navíc získaly medaile a hlavně poháry.

Výsledky mladší přípravky:

1. Tlumačov
2. Provodov
3. Napajedla
4. Štípa

Výsledky starší přípravky:

1. Provodov
2. Fastav Zlín
3. Tlumačov
4. Štípa

Přehled výsledků jednotlivých zápasů je ve fotogalerii článku (v pravém sloupci).

Vedení TJ Halenkovice děkuje všem dětem a vedoucím mužstev za zájem a účast v turnaji - totéž platí i pro rodiče a doprovod dětí. Děkujeme sponzorům za finanční i materiální podporu. Vedení ZŠ Halenkovice za poskytnutí prostor tělocvičny, Obci Halenkovice za zapůjčení materiálu, sady branek a možnost otevřít školní sportoviště, která ale nakonec nebyla z důvodu nabitého programu turnaje využita. Rodinám Veselských a Bieberlových za zapůjčení stánků a vybavení, MŠ Halenkovice za zapůjčení altánků. Finanční podporu turnaji poskytl Zlínský kraj, OFS Zlín, firma Kvasar spol. s r.o. Zlín a SRPŠ Halenkovice. Sladké sponzorské dary dodala firma Nestlé Česká republika. Jména dalších sponzorů naleznete ve fotogalerii akce - všem ještě jednou velké díky.

Děkujeme za ochotu a pomoc při organizaci a přípravě Dominikovi, Lukášovi a Zuzce. Za pomoc děkujeme vedoucím halenkovických přípravek Jarkovi a Oldovi. Obyvatelům místní části Záhumení se omlouváme za případné dopravní komplikace způsobené parkováním aut účastníků turnaje.

Po druhé hodině už byl areál prázdný vysvitlo slunce - začalo se uklízet. Bláta bylo všude dost a mokré věci bylo třeba vysušit. Hotovo bylo za dvě hodiny. Douklízelo se ještě následující den. Letní fotbalový turnaj přípravek 2018 skončil....a byl super!


  

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS