Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Další čtyřgólová paráda, takový byl zápas s Tečovicemi

07.10.2019 | Roman Janeček

Také komentář k utkání s Tečovicemi B pro vás připravila Markéta Graclová:
Zápas s týmem TJ Sokol Tečovice B, přinesl mnoho nečekané podívané. Když nepočítáme velké množství žlutých karet, spoustu gólů a nesčetné množství krásných fotbalových akcí, bylo toto utkání ve znamení neuvěřitelných kombinací a kouzel s míčem, za které by se nemuseli stydět ani hráči fotbalové reprezentace ;-)

Již od úvodní rozehrávky se domácí ujali míče a diváci se mohli těšit z opravdu pěkné podívané na zajímavou gólovou příležitost. Od Davida Marholta, který se ujal zahajujícího výkopu, a přes několik našich obránců se míč dostal až k Jirkovi Sudolskému, který si i za těžkých podmínek balon udržel a směroval ho do brány. I když připravený gólman hostů jeho zakončení vyrazil, přišlo ještě několik dorážek opět od Jirky Sudolského a od Jary Kašpara. To, že se míč nedostal rovnou do brány, nemuselo žádného diváka mrzet. Domácí všem jasně ukázali, na které polovině hříště se bude odehrávat většina zápasu.

Další důkaz převahy domácích přišel již v 5. minutě, kdy se o změnu skóre opět pokusil Jirka Sudolský. Ten však těsně před střelou o balon přišel. Hráči Tečovic se ihned snažili hru dostat na druhou polovinu hřiště, co nejdál od své branky. Avšak přejít přes obranu domácích pro ně byl nadlidský úkol. Míče se na půlce hřiště zmocnil Lukáš Jablonický a prokličkoval mezi tečovickou obranou. Golman se sice snažil zakročit, ale na Lukáše byl krátký. Ten nekompromisně umístil svou střelu do brány a otevřel tak stav zápasu ve prospěch domácích na 1:0.

Halenkovičtí měli na hřišti velkou převahu. K prvnímu ohrožení jejich branky přišlo až ve 21. minutě. Podél lajny se k bráně blížil útočník hostů. Domácí obránci se snažili dostat míč z jeho spárů a zabránit střele, to jim však nebylo nic platné a hostujícímu útočníkovi se podařilo vypálit na bránu. Díky skvělé formě golmana Martina Vykoukala, který střelu vyrazil před sebe, a stopera Radka Vlachynského, který balon poslal do bezpečné vzdálenosti od brány, zůstal stav zápasu i nadále nezměněn.

Zápas pokračoval ve znamení krásných gólových příležitostí a přesných kombinací, které si samy o sobě zasloužily uznání a potlesk od domácích fanoušků. Jediné, co mohlo pokazit radost ze hry, bylo ne vždy úplně férové přerušování hry ve prospěch hostů od rozhodčího. Proti jednomu takovému přerušení se ve 35. minutě ozval trenér domácích Michal Huťka. Rozhodčímu se však jeho hlasitý (ale slušný) projev příliš nezamlouval, proto mu – na což diváci ve III. třídě nejsou zvyklí – udělil žlutou kartu. Tato událost odstartovala nálet žlutých karet na hlavy hráčů a vypjala atmosféru celého zbytku zápasu.

Již o dvě minuty později dostal žlutou kartu hráč Tečovic s číslem 11, Erik Piňos, který fauloval Milana Stuchlíka. A než se hráči rozešli do šaten, rozhodčí se ještě rozhodl ukázat všem na hřišti a tribunách, kdo je tady pánem. Ve 43. minutě udělil žlutou kartu Filipu Liškovi, který v souboji místo míče nakopl hostujícího hráče.

Po odpískání začátku druhého poločasu se iniciativy ujali hosté a ve 47. minutě, kdy se hostující útočník připravoval ke střele, se domácí gólman rozhodl zabránit střele a skluzem odrazil míč do autu. Jak se však většinou stává, člověk není stroj, a záchrannou brzdu bohužel nemá, proto se mu povedlo s míčem vzít i holeň útočníka. Rozhodčí se rozhodl tento neúmyslný zákrok odpískat jako faul (Proč až po hlasitém protestu fanoušků hostů? Bez komentáře…) a nařídil penaltu. Na ni nastupuje hráč s číslem 11, Erik Piňos a srovnává tak na 1:1.

Na odpověď domácích jsme nemuseli čekat dlouho. Už ve 49. minutě se k míči dostal Radek Vlachynský, poslal jej na autora prvního gólu Lukáše Jablonického. Ten po zpracování přihrává na Jaru Kašpara, který přesným kopem posílá míč před bránu, na nohu Kuby Poláška. Kuba nekompromisně dokázal formu domácího týmu a postaral se o jednogólový náskok ve prospěch domácích (2:1). K tomuto gólu se (nepřímo) vyjádřil, ve včerejším zápase náhradní gólman domácích, Tomáš Janošek, který jej komentoval hlasitým pokřikem doprovázeným slovy: „Zvládli jsme to i bez rozhodčího…“. Tím dal jasně najevo, co si domácí hráči myslí o odpískané penaltě.

V 60. minutě se kapitán domácích ozval kvůli neodpískanému zákroku na jeho osobu. Situace se vyhrotila až do požďuchování. Rozhodčí se proto rozhodl zakročit a udělil další žlutou kartu, tentokrát Jirkovi Sudolskému. Že by však dostal kartu i hráč Tečovic? Tuto skutečnost se sudí rozhodl ignorovat i přes viditelný důkaz střetu na stehně domácího kapitána.

V následujících minutách se zdálo, že se arbitr zápasu očividně rozhodl zničit halenkovický tým a šanci na zápasové vítězství. Ve prospěch hostů pískal jeden zákrok za druhým. Domácí mohli děkovat skvělé formě Martina Vykoukala, který až do konce zápasu nedovolil, aby se míč dostal za brankovou čáru. Pan rozhodčí si u domácích reputaci napravil, až když žlutou katru obdržel opět hráč hostů. Tentokrát to byl hráč s číslem 12, Michal Chrastina, který úmyslně tečoval míč rukou při dohrávání situace před naší brankou.

V 75. minutě domácí znovu dokázali, kdo ovládá celé utkání a to když Milan Stuchlík získal míč, poslal ho na Dominika Poláška, který jej hlavičkou srazil přímo na nohu Jary Kašpara. Tomu se povedlo nádherně zakončit a navýšit stav na 3:1. Radost na straně domácích přišla ještě jednou. Hned o minutu později, když Dominik Polášek centroval a po teči Jirky Sudolského se balon dostal před bránu. Zde na něj čekal, stejně jako v minulém zápase, připravený David Marholt. Ten si zkušeně položil golmana a s lehkostí zaskóroval do odkryté brány 4:1.

Konec zápasu se odehrál relativně v klidu. Rozhodčí se rozhodl udělit ještě jednu žlutou kartu (šestou) v 89. min., po faulu na Dominika Poláška. Viděl ji hráč hostů s číslem 13 - Tomáš Řiháček. Hned po rozehrávce byl odpískán konec utkání. Skóre zůstalo nezměněno a domácí si, stejně jako v zápase s Napajedly, připsali 3 body s identickým skóre 4:1.

V utkání na sebe opět upozornili i nejmladší hráči domácího týmu. Můžeme vzpomenout jednu z akcí, při které Lukáš Kocián před bránou hostí zpracoval odražený míč, nesobecky nahrál Matěji Hastíkovi, který situaci zakončil pěknou střelou. Akce sice nepřinesla změnu skóre, byla však jasným důkazem, že halenkovický fotbal má budoucnost.

Včerejší zápas byl ukázkou skvělé formy domácích hráčů. Přes obranu ve složení Radek Vlachynský, Jara Kašpar, Filip Liška, Lukáš Jablonický a střídající Pavel Juřena neprošel téměř žádný míč a ten, jemuž se to jako zázrakem povedlo, skončil v rukavicích Martina Vykoukala. Útok a záloha zase vynikaly v přesné kombinaci a držení míče. Věřme, že si tuto formu udrží nadále a ze sobotního zápasu se Slováckou Spartou Spytihněv, si opět odnesou tříbodovou výhru, nespočet gólů a o trochu méně žlutých karet.

 
Aktuální články
Zápas v Loukách bude důležitý

Možná to tak nevypadá, ale utkání v Loukách, které budeme hrát v neděli dopoledne, je velmi důležité.

 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara

Doslova v letním počasí a před pěknou diváckou návštěvou (220 diváků), sehráli halenkovičtí fotbalisti první soutěžní zápas jara...

 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby

Rovnýma nohama vstoupí do jarní části této sezóny halenkovické áčko. Na domácím hřišti v derby zápase přivítá rezervu Napajedel.

 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Dorosti jasně přehráli Kostelec - dobrá práce!
 
Dorostenci mají za sebou již druhé přípravné utkání
 
Hráči staré gardy si zápas na Baťově užili
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 08.10.2023, 15:00
8. kolo
1:5
TJ Halenkovice - FC Žlutava
 
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS