Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nové lavičky již lze využívat

08.10.2017 | Jakub Kadlčák

V sobotu 7. 10. 2017 byla závěrečnou brigádou ukončena letošní největší investiční akce v areálu TJ Halenkovice – instalace nových laviček na západní, přírodní tribuně fotbalového hřiště.

O nutnosti zlepšení diváckého komfortu na halenkovickém hřišti se vědělo už delší čas. Stávající dřevěné lavičky byly ve špatném technickém stavu a některé byly dokonce i nebezpečné. A to i přes to, že dřevěné části byly průběžně obnovovány a natírány.

V rámci revitalizace areálu, na které se výrazně podílí i poloviční vlastník hrací plochy, obec Halenkovice, došlo v minulých letech k výstavbě nového oplocení a instalaci zádržných sítí za oběma brankami. Pro letošní rok byla naplánována rekonstrukce západní tribuny. Vedení TJ zkoumalo možnosti, jak tento úkol vyřešit.

V úvahu přicházelo vybudování například nové montované tribuny. Podmínkou byla dostatečná divácká kapacita tohoto řešení. V posledních letech se, k radosti členů TJ, výrazně zvedl divácký zájem o domácí utkání. Proto byla stanovena minimální kapacita západní tribuny - 60 sedících diváků.

Po průzkumu trhu bylo zjištěno, že řešení montovanou konstrukcí je pro TJ a obec finančně neúnosné. Jedno divácké místo vycházelo, v závislosti na dodavateli, v průměru na cca 10 000,- Kč.

Bylo proto přistoupeno na kompromisní řešení. Instalaci nových laviček, jejichž část by mohla být do budoucna zastřešena. Podmínkou bylo robustní a odolné provedení laviček. 

Tato zakázka obsahovala následující operace:

-        Výrobu laviček

-        Demontáž a likvidaci starých laviček, odvoz odpadu

-        Terénní úpravy tribuny

-        Likvidaci stále živých pařezů a kořenového systému dvou lip, které v tomto místě stály v minulých desetiletích

-        Instalaci laviček zabetonováním do terénu

-        Vypískování prostoru u laviček

Dodavatelem stavby se stala firma pana Kaňovského, se kterou byly dobré zkušenosti z minulých investičních akcí. Termín byl stanoven na září roku 2017.

Do výroby bylo zadáno celkem dvacet kusů laviček, každá s kapacitou až pět míst. Nosníky laviček jsou řešeny jako ocelové svařence s povrchovou úpravou žárovým zinkováním. Sedací části laviček jsou provedeny z masivních dřevěných desek, opatřených lazurovým nátěrem. Sestavy laviček jsou nainstalovány ve dvou výškově přesazených řadách, po deseti kusech. Do terénu je každá lavička zapuštěna dvěma betonovými patkami hlubokými 70 cm. Uprostřed tribuny se nachází jednoduché betonové schodiště se čtyřmi stupni.

Terén tribuny byl upraven tak, aby byl mezi lavičkami dostatečný prostor a také, aby byl zajištěn dobrý výhled divákům v obou řadách. Celá západní tribuna se mírně svažuje v podélném směru. Tento sklon byl z důvodu úspory finančních prostředků zanechán. Proto jsou lavičky na severní straně o cca 0,5 metru výš než lavičky jižní.

Realizace stavby byla naplánována tak, že měla proběhnout mezi dvěma zářijovými domácími zápasy. Bohužel, do plánů vstoupilo počasí, díky kterému se výstavba opozdila o týden. Proto muselo být jedno z domácích utkání sehráno v provizorních podmínkách, s nedostatečnou kapacitou míst k sezení. Divákům tohoto utkání děkujeme za shovívavost.

Celá akce byla dokončena brigádou, při níž členové TJ provedli dopískování prostoru tribuny, výstavbu schodiště a výsev távy.

Halenkovické hřiště si díky volbě tohoto řešení i nadále zachovalo ráz vesnického fotbalového areálu.

Náklady na celkovou realizaci projektu dosáhly 135000,- Kč. Kapacita tribuny je v nové podobě až 100 míst – jedno místo tribuny tedy vyšlo na 1350,- Kč. V současné době probíhají úvahy, jak za rozumné peníze zastřešit alespoň část kapacity laviček – toto je ovšem hudba, doufejme, blízké budoucnosti.

Děkujeme obci Halenkovice za finanční zajištění akce, panu Kaňovskému za bezproblémové provední výroby a stavby, divákům a návštěvníkům areálu za trpělivost a majitelům sousední zahrady za možnost dočasného uskladnění laviček před instalací.

Přejeme Vám příjemné posezení a pěkný výhled na co možná nejlepší fotbal. 

Fotografie z výstavby laviček naleznete v Archivu/Fotogalerie/Nové lavičky 2017


 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS