Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kašava na halenkovický tým recept nenašla

07.09.2020 | Roman Janeček

Kašava nepatří mezi naše příliš oblíbené soupeře, přesto se na zápas s tímto mužstvem přišlo podívat mnoho diváků (140). Nemuseli litovat...

Zápasový komentář pro Vás připravila Markéta Graclová:


O Kašavě je všeobecně známo, že má ve svých řadách hráče, kteří hrají tělo na tělo a mnohdy se z toho vyklubou nebezpečné zákroky. Naši hráči si však nenechají nic líbit a nikomu nezůstávají nic dlužní. Proto bylo jasné, že i tento zápas bude pro diváky neskutečnou podívanou a pro hráče další, snad úspěšnou, výzvou.

Od prvních minut na hřišti byly síly obou týmů vyrovnané. První útočnou akci domácích si ve 2. minutě přivlastnil David Marholt, jehož střela však skončila v autu. O minutu později se ke slovu dostali hosté, jejich útočnou akci pohotově přerušil Ondra Kadlčák, který ukradl míč a poslal ho těsně před bránou do autu.

Hosté snadno vytušili, kdo bude z domácího útoku jejich největší hrozbou, a pustili se do akce. V 18. minutě se Ondra Kadlčák blížil s míčem k bráně Kašavy. Obránce hostů viděl jako jedinou možnost zastavení útočné akce podražení domácího záložníka a rozhodčí odpískal přímý kop. Toho se tradičně ujal Jara Kašpar, jeho střela však skončila vedle brány. O 3 minuty později se opakovala stejná akce a Ondra Kadlčák opět končí na zemi. Přímého kopu se tentokrát ujal osobně, po odražení od zdi další šance domácích končí v autu.

Ve 25. minutě se k útoku dostala také Kašava. Jejich útočník využil nepřítomnosti domácích v obraně (po snaze dorážet odkop z rohu) a běžel na bránu s domácími obránci v patách. Stoper Radek Vlachynský při snaze zabránit možnému gólu zezadu podrazil útočícího hráče hostů a vysloužil si od rozhodčího žlutou kartu. O 3 minuty později obdržel žlutou kartu hráč hostů s č. 13 Zdeněk Gavenda za zákrok na Lukáše Kociána.

Ve 42. minutě se domácí dočkali prvního gólu v tomto utkání. Kuba Polášek se ujal rohového kopu, který mířil k levé tyčce brány. Tam čekal připravený Radek Vlachynský a ramenem dorážel míč do brány. Domácí stoper si tak spravil reputaci po obdržení žluté karty a Halenkovice mířily do šaten s jednogólovým vedením.

Druhý poločas začal pro hosty nepříjemně a to když ve 46. minutě obdržel žlutou kartu hráč s č. 11 Tomáš Smetana. Smůla hostů pokračovala až do 64. minuty, kdy Dan Kocián běžel podél pravé lajny až k rohu hřiště, odkud vystřelil na bránu. Míč se odrazil od hráče Kašavy na nohu Ondry Kadlčáka, který si zpracoval míč a poslal ho k pravé tyčce do brankové sítě (stav utkání 2:0).

V 70. minutě se k míči dostal opět Ondra Kadlčák a přihrál Danu Kociánovi, který měl dostatek času na zpracování míče a jeho umístění za záda gólmana hostů. Opět navýšil stav utkání na 3:0.

Kdyby si fanoušci mysleli, že tento gól znamenal konec podívané, spletli by se. David Marholt totiž následně ukázal, že i on se nebojí jít do soubojů a tvrdě oplácí zákroky hostů vlastními. V 77. minutě za jeden takový obdržel žlutou kartu.

Ke konci utkání se hosté vrátili zpět do hry. V 87. minutě se Kašava dostala k odkopu nedaleko brány domácích a střela mířila na bránu. Míč hlavičkou vyrazil Filip Liška a takto započatý protiútok domácích skončil v autu. Toho využili hosté, míče se ujal útočník a běžel k bráně v patách s Lukášem Jablonickým. Domácí gólman Martin Vykoukal se rozhodl zabránit gólu sám a vyběhl z brány. Nečekal ale, že se hráči hostů s č. 11, Tomáši Smetanovi, jej povede obejít a ani Lukáš, jako poslední bránící hráč, nedokáže zamezit gólu. Hosté tak v 88. minutě snížili stav utkání na 3:1, do další příležitosti se už nedostali.

Halenkovice si opět zapsaly do tabulky 3 body - nyní se nachází na 4. místě. V neděli nás čeká utkání s Loukami. Budou mít Halenkovičtí stejné štěstí jako v přátelském utkání (výhra 4:3) a odjedou se stejným nebo ještě lepším výsledkem? Nebo se Louky na pomyslnou odvetu připraví lépe a dají naším hráčům co pro to?

Fotografie - Dušan Chlud



 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS