Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Přátelák se Žlutavou se nám povedl

09.06.2021 | Roman Janeček

Po divokém utkání v Jalubí byl na řadě další přátelský zápas - tentokrát proti Žlutavě. 

Popisovat důležitost utkání mezi Halenkovicemi a Žlutavou je pro místní znalce kopané nošením dříví do lesa. Přestože se jednalo o přátelské utkání a přestože se hrálo netradičně v sobotu (5. 6. 2021), nenechalo si tuto slavnost fotbalu ujít spousta příznivců obou celků. Do žlutavského fotbalového areálu se přišlo podívat hodně přes stovku diváků.
Halenkovice už mohly počítat s takřka kompletní obrannou řadou, která jim v Jalubí tolik chyběla. I tak si za náš tým zahráli tři hráči, které v mistrovských zápasech neuvidíte - jen díky nim mělo naše mužstvo tři hráče na střídání.
Jak toto klání viděla naše zápasová reportérka, Markéta Graclová, si můžete přečíst níže, obsáhlou fotogalerii pro vás připravil Dušan Chlud.

Komentář:

Přátelské utkání halenkovického týmu s jejich odvěkým rivalem v podobě žlutavského mužstva bylo stejně netrpělivě očekáváno jako utkání v průběhu fotbalové sezóny. A stejně tak se jeho průběh vyplatilo sledovat.

Již v prvních minutách se míče ujali halenkovičtí útočníci, připraveni odnést si z tohoto derby co nejlepší výsledek.

Ve 12. minutě byl rozhodčím odpískán zákrok na Dana Kociána. Následného výkopu se ujal trenér halenkovického Áčka Michal Huťka a poslal míč na Iva Baču, který od levého rohu přihrál Filipu Liškovi. Ten vystřelil na bránu a jeho přesná střela skončila po zákroku domácího gólmana v síti za bránou. Tímto akce hostů ale neskončila a následný výkop z rohu hřiště mířil přímo do houfu halenkovických hráčů. Dorážka Davida Marholta se odrazila od tyče přímo do brankové sítě a hosté se ujali vedení (stav utkání 0:1).

Domácí s odpovědí dlouho nečekali. V 15. minutě vyhrál souboj o míč žlutavský obránce Tomáš Vodák a zamířil k bráně. Zkušeně si položil gólmana hostů Tomáše Janoška a zakončil přesnou střelou přímo do brankové sítě. Domácí srovnávají stav utkání na 1:1.

Halenkovice v následujících minutách předváděli jednu povedenou akci za druhou. Na útočnících Danovi Kociánovi, Davidu Marholtovi či Jirkovi Sudolském se, dle jejich výkonu na hřišti, dlouhá nucená pauza nijak neprojevila a za jejich střely na bránu by se nemusel stydět leckterý profesionál.

Ihned po začátku druhého poločasu se ke slovu dostali opět hosté. Michal Huťka dostal od domácí obrany spoustu času a prostoru, přesně přihrál před bránu, kde čekal Karel Rapant a ten míč pohotově poslal přímo pod břevno brány domácího týmu (stav utkání 1:2).

Halenkovický tým i přes nedostatek tréninků ukazoval svou gólovou převahu. V 55. minutě se k míči před bránou žlutavského týmu opět dostal David Marholt, vystřelil, a gólman střelu vyrazil za sebe. Ke vší smůle domácích se však míč před brankovou čárou odrazil od země a skončil v síti domácích. Hosté tak navýšili skóre na 1:3.

V 60. minutě rozhodčí odpískal zákrok na Radka Vlachynského. Výkopu se ujal David Marholt a jeho střelu si našel Jirka Sudolský, který zakončil akci dorážkou vyraženou mimo bránu. Následný roh znamenal další šance týmu hostů.

Od 64. minuty domácí započali sérii útočných akcí. O tři minuty později se k míči opět dostal autor prvního gólu domácích Tomáš Vodák a jeho střela opět skončila za zády Tomáše Janoška, čímž snížil náskok halenkovického týmu (stav 2:3).

V 72. minutě přišla akce, která udivila všechny přítomné diváky. Hráč domácího týmu Peťa Daněk se na krátkou dobu „přidal“ na stranu hostů a od jeho nohy zamířil míč pomalým tempem kolem překvapeného gólmana přímo do brány. Hosté tak navýšili stav utkání na 2:4. Hráči Halenkovic Petrovi pěkně poděkovali.

Následovaly další snahy halenkovického týmu skórovat. Žádná střela však v brankové síti domácích neskončila. Halenkovický tým opět předvedl, že jejich hru nedokáže ohrozit ani přílišná snaha a horlivost soupeřů a z druhého přátelského zápasu si odnášel nejen výhru, ale také radost a nadšení do následujících utkání.

FC Žlutava - TJ Halenkovice 2:4

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS