Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Poslední derby sezóny bylo napínavé až do konce

04.06.2018 | Roman Janeček

K sehrání posledního derby sezóny se halenkovičtí fotbalisté vypravili do Pohořelic a vrátili se s plným ziskem bodů.

Mužstvo Pohořelic na jaře zažívá obrodu, když z dosavadního průběhu jarní části sezóny prohrálo pouze jediný zápas - se Slušovicemi B, které jsou vedoucím týmem tabulky. Kvalita pohořelických se naplno ukázala i v zápasu s Halenkovicemi.

V 5. min. se po akci, kterou založil Lukáš Jablonický, dostal ke střele Jiří Sudolský, její dráhu ale zastavilo pohořelické břevno. V 8. min. se hlavou opět pokusil zakončit Jirka Sudolský, míč ale skončil mimo bránu. Úvod zápasu byl ve znamení převahy hostí. V 11. min. se poprvé k vážnější akci dostali i domácí, jejich pokus skončil mimo bránu Martina Vykoukala. Stejně tak dopadl i pokus skórovat z přímého volného kopu ve 12. min. K dalšímu kopu se domácí dostali už za dvě minuty - tentokrát byla střela odražena na roh. V 17 min. napřáhl ke své oblíbené dalekonosné střele Radek Vlachynský, radost mu ale pokazil brankář domácích, který ji vytáhl na roh. 26. min. přinesla závar před domácí brankou, ve kterém se nejlépe zorientoval David Marholt, jeho pokus však skončil v náručí golmana. V tuto dobu měli halenkovičtí více ze hry, což přineslo i jasnou převahu v počtu střel na bránu i mimo ni, prozatím však bez gólového efektu. To se změnilo těsně před přestávkou, kdy byl proti domácím nařízen přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Jirka Sudolský, kterému se podařilo obstřelit nepříliš dobře postavenou zeď domácích (0:1). Gól do šatny byl zaslouženou odměnou za aktivitu našeho mužstva během prvního poločasu.

Druhý poločas začali aktivněji domácí. V 51. min. se po nedůrazu halenkovických dostali ke střele, která skončila mimo branku. Hosté se ale opět postupně dostali zpět do tempa. V 55. min. se před brankářem domácích ocitl Dan Kocián, jeho akce bohužel skončila jenom rohem. Z toho se podařilo J. Sudolskému trefit tyč. V 59. min. byla k vidění krásná akce Dana Kociána, který na půlce vybojoval míč, zatáhl jej po levé straně, narazil si jej se spoluhráčem a zakončil do sítě. Rozhodčí gól bohužel neuznal pro ofsajd během narážečky. Napětí na hřišti se zvyšovalo, hráči obou mužstev hodně a zbytečně diskutovali. Krátce to zajiskřilo i mezi příznivci obou týmů na tribuně, kam si našlo opět cestu spousty halenkovických příznivců. Do konce zápasu bylo k vidění několik zajímavých akcí na obou stranách. Také domácím nebyl uznán gól pro ofsajdové postavení. Tlak domácích se stupňoval, ale tím se také otevíraly možnosti pro brejky halenkovických. Hodně starostí dělal domácí obraně Jara Hanáček, na němž se vykartoval jeden z pohořelických obránců. Poslední velká šance přišla na straně domácích v 86. min., kteří ale nedokázali míč do brány Halenkovických dostat. Po závěrečném hvizdu rozhodčího si tak hráči TJ Halenkovice mohli připsat zasloužené tři body.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS