Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Doslova v šachovou partii se změnil závěr skvělého zápasu s Kašavou

28.05.2019 | Roman Janeček

Utkání proti Kašavě mělo zajímavý úvod, vyrovnaný průběh a napínavý závěr. Kdo jej viděl, musel se skvěle bavit.

Kašava je lídrem tabulky naší soutěže. Tento úspěch je o to cennější tím, že celou sezónu hrála své domácí zápasy na hřišti Lukova. Důvodem byla kompletní rekonstrukce jejich fotbalového hřiště, která byla ukončena před několika dny. Kašavským můžeme pogratulovat, práce odvedené na jejich fotbalovém stánku jej pořádně pozvedly. Hřiště, které dříve budilo spíše rozpaky (převýšení mezi oběma brankovými čarami bylo 1,6 m) je teď jedním z nejpěknějších v soutěži, i když stále meších.
Utkáním proti Halenkovicím Kašava oficiálně zahájila jeho provoz. Neobešlo se to bez obvyklých oficialit, jako byl slavnostní výkop pana starosty. Zápas se pochopitelně setkal s velkým zájmem diváků. Ti si užívali pěkné počasí i celý areál, ve kterém nechybí ani multifunkční oplocené hřiště a venkovní maxišachy. Gigašachy pak v poslední půlhodině zápasu předvedl náš tým, ale nepředbíhejme.

Utkání začalo s desetiminutovým zpožděním. V 5. min. jsme kopali přímý kop - Jara Kašpar trefil zeď., v 6. min. to zkusil z dálky Radek Vlachynský - vedle. V 7. min. z hranice velkého vápna trefil Jirka Sudolský břevno. Domácí pochopili, že to s námi nebudou mít snadné. Přidali a v 11. min. musel vyrazit Martin Vykoukal na roh jejich nebezpečnou hlavičku. V 18. min. to z dálky zkusil Jiří Sudolský. Jeho střela padala krásně, ale ne dost na to, aby zapadla do branky. Ve 23. min. se nás hosté snažili překvapit rychlým rozehráním standardní situace, zakončili naštěstí vedle. Ve 31. min. po rohovém kopu domácí opět nebezpečně hlavičkovali. Odpověď přišla brzy - 35. min., Jirka Sudolský a tyčka domácí brány. Ve 38. min. se po akci v rohu hřiště podařilo domácím nacentrovat a volný hráč sám před naším brankařem vstřelil úvodní gól (1:0). V útoku se znovu kromě Davida Marholta začal objevovat Dominik Polášek, který na bránu Kašavy vystřelil ve 41. min. První poločas byl naprosto vyrovnaný, nebylo poznat, že se střetl vedoucí tým tabulky s mužstvem z jejího středu.

Druhý poločas otevřel ve 47. min. přímým kopem Jirka Sudolský - brankář nadvakrát chytil. V 53. min. se blýskl Martin Vykoukal, který zlikvidoval velkou šanci domácích. V 58. min. domácí zahrozili pro přímém kopu znovu a zakončili nad bránu. V 62. min. Napřáhl k pěkné střele Honza Kulenda, brankář vyrazil na roh. Na rohový kop si z obrany zaběhl Filip Liška a udělal dobře. Míč si našel cestu k jeho hlavě a od ní zapadl do sítě domácích 1:1 (hlásíme ŠACH). Domácí se začali strachovat o výsledek a znervózněli. Hra se výrazně přitvrdila. Poslední půlhodinovka se stala doslova šachovou partií, při které kouč Ondra Gabrhelík musel reagovat na překotně vznikající situace. V první řadě vyřešil problém v zadních řadách, při zranění Jary Kašpara, kterého nahradil Kuba Polášek. Ten zahrál vedle stálých obranných opor skvěle. Domácí stupňovali tempo - chtěli svůj první opravdu domácí zápas vyhrát stůj co stůj. Našim hráčům pomalu odcházely síly.  Nedivte se, den před zápasem byl v Halenkovicích Výlet do pohádky ;-). I na tuto situaci trenér úspěšně reagoval střídáním a přeskupováním hráčů na pomyslné fotbalové šachovnici.
Našim se v poslední půlhodince podařilo několikrát pěkně vystřelit - třeba v 66. min. Honza Kulenda po zemi těsně vedle nebo Dan Kocián v 68. min. kousíček nad šibenici. Domácí ale přitápěli. Naší obraně však vpředu výborně pomáhali svou útočnou aktivitou a kombinacemi Dominik Polášek a Tomáš Režný. Ti na sebe vázali hráče, kteří museli zapomenout na ofenzivní choutky. Několik příležitostí si domácí přesto vytvořili. Všechny vyřešil brankař Martin Vykoukal a když byl i ten překonán, na brankové čáře jej pohotově zastoupil Lukáš Jablonický (87. min.).

Zápas skončil 1:1 a dospěl k penaltovému rozstřelu. V něm se vytáhl Martin Vykoukal, který domácím chytil dvě pentle. Tím odlehčil psychice našich exekutorů. A ti to zvládli skvěle. Postupně se trefil Jirka Sudolský, Tomáš Režný, Martin Kníchal a Roman Gabrhelík (to byl MAT). Pátá série už se kopat nemusela: Kašava - Halenkovice 1:2p.

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS