Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Přátelský zápas s Mařaticemi jsme si užili

08.06.2020 | Roman Janeček

V prvním plnohodnotném utkání jara 2020 jsme srovnali síly s Mařaticemi a stálo to za to. Krásné počasí, spousta diváků, deset gólů, hattrick a k tomu naše vítězství. Co víc jsme si mohli po tak dlouhé přestávce bez fotbalu přát.

Komentář k utkání pro vás připravila Markéta Graclová.

Prvního přátelského utkání po ukončení nouzového stavu jsme se již nemohli dočkat ani my - nadšení fanoušci halenkovického fotbalu, ale ani samotní hráči. I když se zpočátku utkání zdálo, že síly na obou stranách budou vyrovnané a diváci uvidí zápas o několika málo gólech, již v 10. minutě jsme mohli tušit, že toto utkání bude opravdu stát za to.

Halenkovičtí hned na začátku ukázali, že předešlé měsíce bez tréninků neznamenaly pro jejich formu žádnou katastrofu, a to krásnou rozehrávkou dua Ondra Kadlčák a Radek Vlachynský, kteří dostali míč přes obranu domácích až k bráně. O minutu později se Ondra Kadlčák postaral o další krásnou akci, kdy z rohu hřiště poslal míč přímo na bránu domácích. Po vyražení obranou Mařatic se Danovi Kociánovi povedlo vybojovat míč a předat zpět Ondrovi Kadlčákovi, který jej přes obranu domácích nakopl k brankové čáře. Tam čekal připravený Radek Vlachynský a pokusil se střelu nasměrovat do brány, ta ale skončila těsně vedle levé tyče.

Následovalo několik dalších pokusů, po nichž se tým domácích začal přehadovat. Všichni čekali, že se domácím tato šarvátka postará o prohru, opak byl však pravdou. V 17. min. se hráčům Mařatic povedlo propašovat míč halenkovickou obranou až za záda gólmana hostů Martina Vykoukala. Hosté se však nenechali dlouho pobízet. Ve 20. minutě halenkovičtí na gól domácích odpověděli. Jirka Sudolský prošel s míčem celou obranou domácího týmu, a krásnou střelou překonal mařatického gólmana (1:1).

Halenkovičtí pokračovali v tlaku. Ve 30. min. byl Dan Kocián při snaze udržet míč sražen domácím obráncem. Následné rozehrávky se ujal Ondra Kadlčák, nahrál Jirkovi Sudolskému, který vystřelil pouze do tyče. O pět minut později Mařatice hostům odpověděly nečekaným gólem za záda ležícího Martina Vykoukala. Do konce prvního poločasu měli hosté několik šancí na srovnání skóre (střely Radka Vlachynského, Ondry Kadlčáka a Jirky Sudolského). To však zůstalo nezměněno a poločas byl ukončen za stavu 2:1 pro domácí.

První polovina druhého poločasu se nesla ve znamení většího štěstí pro hosty. V 51. min. se Jirkovi Sudolskému povedlo opět skórovat a srovnat stav utkání na 2:2. O šest minut později po kombinaci Ondry Kadlčáka, Dana Kociána a nádherné finální přihrávce Lukáše Kociána opět skóruje, tentokrát hlavou, Jirka Sudolský. Svým třetím gólem v utkání navýšil stav na 2:3. Ukázka skvělé formy halenkovických hráčů pokračovala i nadále. V 68. min. se ze zálohy hostů dostal míč až na vyčkávajícího Jirku Sudolského, ten nesobecky nahrává Dominiku Poláškovi. Dominik si zkušeně položil gólmana a zakončil do brankové sítě (stav 2:4).

Následující minuty se domácí snažili upravit stav utkání, přes obranu hostů a gólmana Tomáše Janoška, který se rozhodl strážit bránu ve druhém poločase, neprošla žádná střela. Naopak, v 71. min. rozjel útočnou akci Honza Kulenda, nahrál si s vybíhajícím Radkem Vlachynským a přesnou střelou překvapil gólmana domácích (2:5). O čtyři minuty později se opět Honza Kulenda postaral o úpravu skóre, a to když od půlky hřiště prolétl po pravé lajně až k bráně domácích a následně nechytatelně vystřelil podél brankové čáry (2:6).

Domácí už měli očividně dost inkasovaných gólů a v 77. minutě se jim, po přímém kopu, povedlo poprvé překonat gólmana Tomáše Janoška. V následující minutě rozhodčí rozhodl o přísné penaltě ve prospěch domácího týmu, a to po ruce Jirky Sudolského. Domácí tuto šanci využili a snížili stav utkání na 4:6.

Až na zákrok Romana Gabrhelíka, který poslal k zemi domácího hráče, jakoby se jednalo jen o pírko (rozhodčímu se tento střet nelíbil a komentoval jej slovy směrem k halenkovickému útočníkovi: „Kdyby se mi chtěla vytahovat, už ji máš,“), proběhl zbytek utkání v relativním klidu na obou stranách.

Toto přátelské utkání bylo důkazem, že halenkovický fotbal koronavirus na lopatky nepoložil. Budeme doufat, že tato skvělá forma klukům vydrží až do srpna, kdy bychom zase, po půl roce, měli konečně vidět fotbalové souboje o body a první místo v tabulce. Do té doby se snad společně setkáme na dalších přátelských utkáních, které budou ve znamení vítězství, gólů a nečekaných akcí halenkovického týmu.



 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS