Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Obdivuhodný obrat s kvalitním soupeřem: TJ Halenkovice – SK Louky 4:3

07.07.2020 | Roman Janeček

Na druhé domácí přípravné utkání si naši fotbalisté pozvali mužstvo SK Louky. Kvalitní zlínský tým do Halenkovic přicestoval v kombinované sestavě, která byla seskládána z hráčů áčka (I. B) i béčka (III. B) Louk, které doplnil jeden dorostenec (KP). 

V halenkovickém dresu se představili také mladí hráči. Byli jimi Roman Šubík a Richard Vašíček, kteří, stejně jako Lukáš Kocián, dnes už stabilní hráč halenkovického A-týmu, předvedli velmi kvalitní výkon. Na hřiště si našla cestu asi stovka diváků. Rozhodčím zápasu byl Jakub Kadlčák.

Jak se toto zajímavé utkání vyvíjelo si můžete přečíst v komentáři, který pro vás připravila Markéta Graclová.

Po utkání s Jalubím se fanoušci těšili na další zápas se spoustou gólů a to se jim také splnilo. Domácí hráči však tušili, že tentokrát jim výhra do klína tak snadno nespadne. A měli pravdu…

Již v 5. minutě tým hostů ukázal, co umí. Útočníci poměrně snadno překonali s míčem celou domácí obranu i gólmana Tomáše Janoška a připsali si tak první gól tohoto utkání 0:1. Domácí tým se ze všech sil snažil nenechat se rozhodit tak brzkou změnou skóre. V první polovině prvního poločasu se mu to však příliš nedařilo.

Ve 12. minutě hosté opět ukázali svou převahu na hřišti. Míče se ujal jejich útočník a po levém křídle se dostal do blízkosti brány, prokličkoval kolem Filipa Lišky a střelou poslal míč do pravého rohu domácí brány 0:2. O čtyři minuty později se halenkovická brána ocitla opět v ohrožení a to, když se přes domácí obranu opět dostal soupeř s míčem nebezpečně blízko. Jeho střelu se naštěstí domácímu gólmanovi povedlo vyražením poslat podél brankové čáry do bezpečí.

Ve 27. minutě se zdálo, že hosté mají opravdu oproti našim hráčům navrch a fanoušci si začínali pomalu zoufat. Halenkovická obrana, jak se doposud zdálo, nebyla ten den příliš ve formě a hosté toho využívali ve svůj prospěch. Opět se jim povedlo projít mezi obránci až k bráně a znovu navýšili stav utkání na 0:3.

Vývoj utkání se domácím hráčům pochopitelně nelíbil. Do hry nastoupil Jirka Sudolský, který do té doby řídil střídačku. Trenér Michal Huťka byl pro tento zápas omluven. Ve 29. minutě se naši konečně dočkali první gólové akce. Ondra Kadlčák se chopil míče, přihrál před bránu Romanu Šubíkovi a ten jej poslal za záda gólmana hostů. Stal se tak prvním střelcem v tomto zápase (a zároveň ve svém prvním utkání skóroval za halenkovický tým). Snížil tak stav utkání na 1:3.

Louky se snažily odpovědět, avšak marně. Naopak domácí tým v druhé polovině prvního poločasu zazářil. Ve 37. minutě se domácí probojovali s míčem až k bráně hostů a o úspěšné zakončení této krásné gólové akce se tentokrát postaral Jirka Sudolský 2:3.

Těsně před koncem prvního poločasu se domácí rozhodli přitlačit na pilu a ve 41. minutě se k míči před bránou hostů dostal opět Jirka Sudolský a srovnal tak stav utkání na 3:3. Domácí hráči s úsměvem na rtech odešli do šaten a fanoušci napjatě očekávali, jak zahájí druhý poločas. Ostuda, která hrozila po první půlhodině, se nekonala.

K radosti halenkovických příznivců i k radosti hráčů samotných, se jejich nově nabytá forma přes přestávku neztratila. V 50. minutě opět skórovali. Ondra Kadlčák vybojoval míč, poslal jej na připraveného Jirku Sudolského, pro kterého zakončení nebylo žádným problémem. Elegantní rybičkou poslal střelu kolem levé tyče přímo do brankové sítě. Domácí si poprvé v tomto utkání připisují vedení za stavu 4:3. Jirka Sudolský za dvacet minut zkompletoval hattrick. Dodejme, že den před utkáním absolvoval půlmaraton – úctyhodné.

V 53. minutě, po zákroku na Jirku Sudolského, rozhodčí odpískal přímý kop, kterého se ujal Ondra Kadlčák. Po odrazu od zdi z hráčů hostů se míč snažili domácí dorážet do brány, avšak bez úspěchu. V 67. minutě, po zákroku Jirky Sudoslkého na hráče hostů, rozhodčí odpískal další přímý kop, tentokrát ve prospěch týmu z Louk. Avšak přes zeď z domácích hráčů a gólmana Tomáše Janoška míč neměl šanci projít a stav zůstal nezměněn.

Halenkovičtí pokračovali v neúnavném tempu a tlačili hru stále k bráně hostů. V 87. minutě se Dominik Polášek s míčem protlačil do útočné poloviny hřiště a přihrál Danu Kociánovi. Ten mezi dvěma obránci našel skulinku, kterou poslal míč Davidu Marholtovi, jež se snažil úspěšně zakončit akci. Jeho střela se od břevna odrazila vysoko do ochranné sítě.

David Marholt se však nevzdával a o minutu později se s míčem propracoval po levém křídle k bráně soupeře. Obránce, který se snažil zastavit jeho příležitost, však po střetu s tělem domácího útočníka skončil na zemi a David měl volnou cestu až před brankáře. Tam chtěl nesobecky přihrát svému spoluhráči, míče se ale zmocnili hostující obránci a poslali jej raději do autu.

V posledních minutách utkání se situace mezi oběma týmy začala vyhrocovat. V 89. minutě po zákroku na Ondru Kadlčáka se domácí naposled snažili navýšit skóre. Míče se ujal Radek Vlachynský, poslal jej Ondrovi, který mu jej vrátil zpět. Radek se dlouhým nákopem snažil předat míč domácím útočníkům, ten ale skončil v rukavicích gólmana. Louky se ještě jednou snažily dostat míč za záda Tomáše Janoška, ten si však brankovou síť dobře hlídal a hostům se tak dorovnání skóre nezdařilo.


Naopak domácím se povedlo ukázat, že předešlé výhry nebyly náhodou. Dokázali všem, že se jim po právu povedlo vybojovat druhé vítězství na domácím hřišti a že shlédnout všechna jejich utkání stojí opravdu za to. A my všichni se toho dalšího, doufejme, že opět vítězného, už nyní nemůžeme dočkat.

Za fotodokumentaci děkujeme Dušanu Chludovi.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS