Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Máme rádi fotbal – Sud Cup 2020

12.07.2020 | Roman Janeček

Po roční přestávce, která byla způsobena konáním oslav 100. výročí založení TJ Halenkovice a 80. let organizované kopané v Halenkovicích, se na naše hřiště vrátil legendární turnaj Sud Cup.

Před dvěma lety si přišly užít den s fotbalem čtyři týmy. Letos se na halenkovickém hřišti, v sobotu 11. července, sešlo týmů šest. Byly mezi nimi známé fotbalové značky, jako například „Gabroši“ a „Rangers“, představila se zde ale také družstva nová, která byla sestavena z bývalých fotbalistů, ale i z fotbalových amatérek a amatérů. Přicestoval sem i tým z Otrokovic, který byl sestaven z hráčů, kteří jsou stálými členy halenkovické Staré gardy.

Začátek turnaje byl stanoven na 9:00 hodin. V tuto dobu se před šatnami tvořila jádra družstev, někteří z aktérů se ale do fotbalového areálu přitrousili až po deváté. To už byla vyměřena dvě hřiště, narýsována výsledková tabule a čekalo se na úvodní hvizd patnáctizápasového fotbalového maratonu. Hrát se začalo kolem půl desáté.

Předpovědi počasí, které přicházely celý týden, nevěstily na sobotu nic dobrého. Po tropickém pátku se skutečně ochladilo, ale celé dopoledne a ještě hodinu po poledni nezapršelo. Byla zima a větrno, ale kdo byl dobře oblečen, určitě nelitoval čerstvého kyslíku v plicích. I přes chladné počasí se na zajímavá fotbalová klání přišlo podívat několik desítek diváků, včetně skalních fotbalových halenkovických fanoušků. Atmosféra byla skvělá a každý si mohl najít to své. K vidění byly zápasy, které přinesly vysokou fotbalovou kvalitu, ale také utkání naprosto dokonale naplňující amatérský podtext akce. Každý si tento turnajový den mohl prožít po svém.

Ne, že by konečné výsledky byly tím hlavním, ale pro splnění zpravodajské povinnosti je uveďme:

  1. místo Slavoj Dolina
  2. místo Gabroši
  3. místo Berušky
  4. místo Rangers
  5. místo Otrokovice
  6. místo Bobci

Poslední zápas skončil o čtvrt na dvě. Pořadatelé ještě stihli uklidit branky a kužely a spustil se déšť. Ten už konání turnaje neovlivnil. Účastníci se přesunuli pod pergolu a do Hospody na hřišti. Zde mohli doplnit energii něčím z udírny a tekutiny něčím z výčepu.

Vyhlášení výsledků se zhostil předseda TJ Halenkovice, pan Radek Kedruš, který v první řadě ocenil účast a přístup všech fotbalistek a fotbalistů. S jistou úlevou mohl konstatovat, že nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění nebo problému. Potom vyhlásil výsledky. Každý tým byl oceněn tekutou cenou. Slavoj Dolina si následně symbolicky převzal hlavní cenu turnaje, kterou byla tradiční bečka piva. Podle tradice proběhlo i věnování hlavní trofeje všem účastníkům turnaje. Tím skončil oficiální program a rozjela se afterparty, která taktéž snesla vysoká měřítka, ale to už byl jiný příběh…

Foto atmosféry turnaje - Dušan Chlud
Reportážní foto - RJ

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS