Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

FS Napajedla B - TJ Halenkovice 3:1 - vstup do nové sezóny nám nevyšel

17.08.2020 | Roman Janeček

Tři čtvrtě roku jsme z důvodu pandemie nemohli hrát soutěžní zápas. To se změnilo v neděli 16. srpna 2020, kdy naše mužstvo zahájilo podzimní část sezóny 2020/2021 zápasem proti týmu FS Napajedla B na stadionu v Napajedlech.

O tom, že se kluci na zápas těšili, svědčila účast - hráčů ke střídání bylo pět. Napajedelští byli po fotbalu možná ještě hladovější, protože jejich béčko během léta odehrálo pouze jeden přípravný zápas. Tým našeho soupeře v tomto utkání z části tvořili hráči širšího kádru A mužstva Napajedel. Samostatnou kapitolou byli diváci. Tribuna stadionu byla velmi slušně obsazena nejen domácími, ale také halenkovickými příznivci, kteří se na zápas těšili možná ještě víc než hráči. Počasí bylo horké a slunečné, což fotbalisty hodně potrápilo.


Úvodnímu hvizdu předcházela administrativní procedura, která je způsobena nařízeními OFS, směřujícími k omezení šíření nemoci COVID-19. Každý hráč musel mít vyplněné a podepsané prohlášení o bezinfekčnosti a o tom, že netrpí respiračními potížemi. Úvod utkání byl těmito opatřeními ovlivněn taktéž, byl zrušen společný nástup mužstev a podání rukou. Hráči nastoupili na své posty a začalo se hrát. A to pěkně v tempu, hned od začátku.


Prvních deset minut bylo ve znamení převahy domácích, žádný z jejich pokusů však za zády brankaře Martina Vykoukala, který pro první poločas hájil naši bránu, neskončil. Až v 10. min. zahrozily Halenkovice, konkrétně Dan Kocián, který hlavičkoval, bohužel jen do náruče připraveného brankáře Napajedel. V 11. min. se poprvé změnilo skóre. Nepříliš prudká, ovšem o to přesnější střela zapadla k naší tyči (1:0). Pokus o odpověď přišel hned v následující minutě. Jara Kašpar nasměroval přímý kop těsně vedle vinklu soupeřovy brány. Smutná 13. minuta a přímý kop domácích, který propadl opět k tyči naší brány, během dvou minut jsme prohrávali 2:0. Naši fotbalisté se ale nepoložili. V 17. min. rozjel pohlednou fotbalovou akci Dan Kocián, předal Jirkovi Sudolskému, který prostřelil domácího golmana a stal se tak prvním halenkovickým střelcem sezóny (2:1). Naše mužstvo postupně přebíralo iniciativu, ze které resultovaly gólové příležitosti, bohužel neproměněné. Příkladem mohou být pěkné akce Dana Kociána z 19. a 29. min. Pak přišla 31. min. a zbytečný faul naší obrany ve velkém vápně. Nařízenou penaltu domácí proměnili (3:1). Bylo to zlé, ale mužstvo se letos dostalo už z horší šlamastyky. Do konce poločasu se halenkovickým skóre nepodařilo upravit. Naopak mohli mluvit o štěstí při břevnu, které Napajedla nastřelila ve 43. min.


Druhý poločas začali aktivněji hosté. V 51. min. orazítkoval břevno Ondra Kadlčák. V 60. min. nás od gólu zachránil Jara Kašpar, který vykopával míč za už překonaným Tomášem Janoškem, který naši bránu hájil ve druhém poločase. Halenkovický tým vsadil na útok. V 62. min. zahrávali naši, po faulu na Ondru Kadlčáka, přímý kop. Míč se dostal až k Danu Kociánovi, který přestřelil bránu. Danova střelecká smůla pokračovala v 64. min., kdy nastřelil tyčku. Tlak halenkovických sílil. V 65. min. jsme zahrávali další přímý kop po faulu. Ondra Kadlčák střílí, golman domácích vyráží, k míči se dostává Jirka Sudolský, který balon uklízí do sítě. Bohužel je signalizován ofsajd a gól není uznán. V 77. min. se k zakončení nadvakrát dostává opět Jirka Sudolský a znovu bezvýsledně. Střelecké trápení nás provázelo po celý zbytek zápasu. O slovo se přihlásil také hlavní rozhodčí, který rozehrál velké karetní představení. Na naší straně kartu obdrželi tři hráči. Napajedelští viděli také několik žlutých karet a dokonce jednu červenou. Většina z nich byla za zákroky na Ondru Kadlčáka, který v tomto utkání schytal spoustu ran. Početní přesilovku jsme hráli jen sedm minut a ani ta nám nepřinesla vytoužené góly. V prvním utkání jsme tak doplatili na problémy v zakončení. Přitom právě střelecká úspěšnost náš tým zdobila po celou letní přípravu.


Poděkování patří halenkovickým fanouškům, kterých do Napajedel přijelo opravdu mnoho, a kteří náš tým podporovali po celý zápas. Viděli, že se naše mužstvo nevzdalo a s výsledkem se snažilo něco udělat až do posledních vteřin.

Foto Dušan Chlud

 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS