Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Skvělý výsledek těžkého utkání v Lípě

30.08.2020 | Roman Janeček

Do Lípy přijeli halenkovičtí fotbalisté ve značně improvizované sestavě. Když v průběhu utkání ze hry navíc odstoupil Jirka Sudolský, musel trenér Michal Huťka přistoupit k netradičnímu kroku...

Komentář k zápasu připravila Markéta Graclová:

V začátku utkání se v nahrávkách a kombinacích lépe dařilo Lípě. Domácí již od odpískání úvodu utkání ovládali situaci na hřišti a všem bylo jasné, že si Halenkovice budou muset vítězství tvrdě vybojovat.

V 17. minutě se divákům naskytla podívaná na krásnou halenkovickou kombinaci po neproměněném rohu. Jara Kašpar poslal z půlky hřiště dlouhou střelou míč Radkovi Vlachynskému, který s ním doběhl k bráně. Tváří v tvář gólmanovi domácích, Jiřímu Švejdovi, se rozhodl podél brakové čáry přihrát Jirkovi Sudolskému. K němu se však míč nedostal, domácí obránce jej poslal kolem tyče do autu.

V 19. minutě odpověděli domácí vlastním útokem, kdy k bráně Halenkovic mířil hráč Lípy. Míč se mu povedlo umístit do brány za záda Tomáše Janoška, rozhodčí však odpískal předchozí aut a to povzbudilo Halenkovice k ještě větší akci. O minutu později Radek Vlachynský rozehrál na Ondru Kadlčáka. Ten si mezi obranou domácích našel skulinku a poslal míč přes velké vápno a několik obránců do brány. Halenkovice se ujímají vedení (0:1).

Od poloviny prvního poločasu zápas chvilkami připomínal tenisový turnaj. Míč si hráči Lípy i Halenkovic posílali z jedné poloviny na druhou, šance a střely na bránu byly na obou stranách vyrovnané avšak neproměněné, Nervozita na hřišti začala narůstat a to především na straně domácích. Měli více ze hry, ale provázela je střelecká smůla (jedno břevno, jedna tyč), hlavně je deptal skvělý výkon brankaře Halenkovic.

Ve 41. minutě se i domácí dočkali svého gólu. Od levé lajny mířila přihrávka na hráče Lípy, Josefa Spáčila, kterému se z větší vzdálenosti nečekaně povedlo překonat Tomáše Janoška a umístit míč za jeho záda do brankové sítě (1:1). Domácí tak do šaten srovnali skóre a druhý poločas mohl začít s „čistým štítem“.

Již ve 47. minutě se diváci hostů, kterých dorazilo více než domácích fanoušků, mohli těšit z další povedené akce směrem k bráně domácích. Neproměněná střela se odrazila na nohu Davida Marholta, který si zkušeně položil gólmana domácích a podél brankové čáry umístil míč do sítě. Halenkovice se podruhé v tomto utkání ujaly vedení (1:2).

V 59. minutě se Radek Vlachynský probojovával obranou Lípy k bráně. Vinou domácího obránce, který se mu zezadu snažil vykopnout míč, skončil na zemi a rozhodčí odpískal přímý kop. Toho se již tradičně ujal Jara Kašpar a přesně namířenou střelou k levé tyčce navýšil vedení Halenkovic na 1:3.

V 60. minutě se naskytla možnost vidět něco naprosto neobvyklého. Na hřiště se při střídání hostů vydal gólman Martin Vykoukal a zaujal místo pravého útočníka. Trenér Michal Huťka tak reagoval na nedostatek hráčů na lavičce. Aplaus a potlesk ze strany halenkovických fanoušků se rozléhal po celé Lípě.

V 65. minutě se domácí vydali k halenkovické bráně a zahájili kanonádu. Filip Liška před bránou přebral míč domácímu hráči a snažil se jej poslat do bezpečí. Ujal se ho však další hráč Lípy a vystřelil. Tomáš Janošek vyrazil míč kolenem na nohu Jary Kašpara, který ukončil tuto akci odehráním do autu.

Domácí se mermomocí snažili dorovnat skóre a halenkovická brána s gólmanem byli v neustálém ohrožení. Tomáš Janošek spolu s obránci nedovolili soupeři dát už ani jeden gól, právě naopak. Každou akci Lípy opláceli svými vlastními útočnými akcemi.

David Marholt doslova ničil své protihráče. Do soubojů šel opět tělo na tělo, tvrdě útočil na bránu a míč vybojovával tak, že domácí končili v prachu za ním.

Vyzdvihnout musíme také neskutečný výkon Jary Hanáčka, jeho rychlost a vervu, se kterou vybojovával míč. Po většinu utkání se nenašlo nic a nikdo, kdo by jej dokázal zastavit. Až na Filipa Lišku, s kterým se v 82. minutě střetl a musel se do konce zápasu odebrat na střídačku.

V 86. minutě běžel Dan Kocián s míčem k bráně, gólman domácích se připravoval chytit jeho střelu. Nečekal, že Dan prozíravě přihraje podél brankové čáry Davidu Marholtovi, který navýší na konečné skóre 1:4.

Tak jak se přes dlouhou jarně-letní pauzu již stalo v přátelských utkáních pravidlem, Halenkovice i tentokrát podaly na hřišti kvalitní výkon. Skóre z tohoto utkání je jasným potvrzením, že to našim hráčům na hřišti společně klape.

Doufejme, že skvělá forma a sehrané akce se jich budou i nadále držet a příští týden, při domácím zápase s Kašavou, uvidíme opět mnoho úžasných obranných i útočných akcí a krásných gólů.

 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS