Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

JAROSLAV KAŠPAR: Halenkovice - Zlín - Halenkovice

24.08.2017 | Jakub Kadlčák

Kapitán A týmu nám povyprávěl, jaká byla jeho fotbalová cesta z Halenkovic přes Zlín, cestování do zahraničí a návrat zpět do Halenkovic.

Narodil jsem se 20. dubna 1990 ve Zlíně. Čas plynul a já se rozhodoval, čím budu, až budu velký. Někdo chce být hasič, hokejista, malíř, zpěvák nebo závodník - já jsem chtěl být fotbalistou. Od malička jsem kopal do míče a líbilo se mi to.

Moji rodiče mě tak přihlásili do fotbalu. V 8. třídě, když jsem hrál za žáky tady v Halenkovicích, jsme hráli utkání proti Zlínu. Už tehdy jsem se trenérovi Zlína zalíbil a ten mě chtěl vzít rovnou s sebou. Neváhal jsem a souhlasil. Moji rodiče mě v tomto rozhodnutí podpořili.
Musel jsem tak z halenkovické základní školy přestoupit na 5. sportovní školu do Zlína. Zde jsem pak i hrával za žáky. Rok za rokem jsem postupoval věkovými kategoriemi výš a výš. V šestnácti letech jsem hrál Moravskoslezskou dorosteneckou ligu a o rok později Celostátní dorosteneckou ligu. V této soutěži jsem se stal se Zlínem mistrem republiky jak na venkovním hřišti, tak i v hale. I díky tomuto úspěchu jsem dostal možnost účastnit se reprezentačních srazů. 
S fotbalem jsem začal cestovat po světě, do zemí jako Turecko, Japonsko, Belgie, Severní Irsko, Anglie a další. Od osmnácti let jsem byl hráčem B týmu Zlína, kde se tehdy hrála 3. liga. Ještě před dovršením devatenácti let jsem letěl se zlínským  A týmem na soustředění do Turecka. V té době byl hlavním trenérem pan Ladislav Minář. Později si mě, Lukáše Železníka (nyní hráč zlínského Fastavu) a Lukáše Motála (momentálně hráč Hulína), vytáhl trenér Bartl do Hlučína, kde hráli 2. ligu. V Hlučíně jsem bohužel odehrál pouze 3 zápasy a z finančních důvodů (bez výplat) jsem se vrátil zpět do Zlína. Zde jsem následně oznámil, že už mám plány do budoucna a nechci dále pokračovat. Po ukončení angažmá v FC Tescoma Zlín (dnešní Fastav) jsem šel na hostování do Spytihněvi zahrát si divizi. Postupem času se vše domluvilo tak, že jsem se vrátil zpět do Halenkovic. Mám tady rodinu, dům a jsem šťastný.

Do budoucna si myslím, že fotbal u nás na dědině půjde nahoru. Máme hodně mladý tým a téměř všichni hráči jsou přímo z naší obce.
Na zimním soustředění v Hluku jsme začali trénovat hru na 2 obránce, kterou po nás chtěl trenér Kuba Kadlčák. Tento systém jsem znal i z působení ve Zlíně, takže to pro mě nebylo nic nového. Je to jednodušší herní systém a v dnešním moderním fotbale se používá velmi často. Tento způsob hry je pro většinu spoluhráčů z obrany nový, stále se to učíme a postupně se sehráváme. I kdyby se nedařilo, nemusíme si z toho zatím dělat těžkou hlavu - chce to čas. Jsem přesvědčen, že si na to tým postupem času zvykne a bude se to líbit i divákům.

 
Aktuální články
Utkání pravdy?

Dvě vítězství a jedna porážka, to je jarní bilance obou mužstev, která se utkají tuto neděli.

 
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu
 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS