Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dobrý výkon s kvalitním soupeřem přinesl zasloužené vítězství

17.06.2021 | Roman Janeček

A tým TJ Halenkovice ve třetím přípravném utkání roku 2021 vycestoval na Valašsko. Na stadionu s ligovou historií se utkal s mužstvem FC Slušovice B.

Podrobnou reportáž z tohoto utkání pro Vás připravila Markéta Graclová.

Poslední oficiální utkání s týmem Slušovic bylo pro náš tým nešťastné. Debakl v podobě devíti inkasovaných gólů, zranění hráčů i gólmana a jeho nahrazení v bráně stoperem Radkem Vlachyským. Očekávání nastávajícího přátelského utkání s jedním z nejmladších fotbalových týmů proto bylo velké, což potvrdilo i většinové zastoupení fanoušků z řad Halenkovic na tribunách slušovického stadionu.

V 11. minutě se domácí dostali k první velké akci. Útok Slušovic jeden na jednoho byl zpestřen výběhem Tomáše Janoška z brány, čímž se útočníkovi domácích otevřela šance na zakončení do prázdné brány. Naštěstí pro tým hostů byla akce ukončena rozhodčím Kubou Kadlčákem a odpískáním ofsajdu.

Ve 21. minutě se k míči dostala jednorázová posila hostů z napajedelského mužstva Roman Foral, který od rohu hřiště přihrál před bránu Milanu Stuchlíkovi. Ten si naznačením střely položil domácího gólmana a zakončil umístěním míče do středu brány, čímž otevřel skóre tohoto zápasu (0:1).

O tři minuty později se obranou probojoval opět Roman Foral a poslal míč k bráně na Milana Stuchlíka, který přihrávku zpracoval a poslal ji po zemi do pravého rohu brankové sítě. Náskok hostů byl navýšen na 0:2.

Ve 26. minutě se strhl souboj před branou hostů mezi hráčem Slušovic a Lukášem Jablonickým, který však tvrdý souboj neustál a skončil na zemi. Domácí útočník s č. 11 měl volné pole pro zakončení střelou na bránu. Přes všechnu snahu gólmana hostů Tomáše Janoška končí střela v levém horním rohu brány a domácí snižují na 1:2.

Ke konci prvního poločasu byla patrná frustrace domácího mužstva a zápas se začal více vyhrocovat. Souboje o míč zakončené pády hráčů obou týmů mnohdy vypadaly z tribun nebezpečně. Ve 42. a 44. minutě byly odpískány zákroky na Lukáše Kociána a Ondru Kadlčáka, ani jednu šanci o navýšení skóre však hosté nevyužili.

Druhý poločas nezačal pro Halenkovice příznivě. Ve 46. minutě byl odpískán zákrok na hráče Slušovic. Kopu na bránu se ujal hráč s č. 11 a střelou po zemi skrz zeď z halenkovických fotbalistů dorovnal skóre tohoto utkání (2:2).

V 51. minutě se domácí dostali ke střele z rohu hřiště. Tomáš Janošek pokus zachytil, avšak vzápětí byl sražen na zem jedním z hráčů soupeře a vyražený míč se dokutálel do brány. Tento gól však nebyl pro faul uznán a stav utkání tak zůstal ještě dvě minuty nezměněn.

V 53. minutě Ondra Kadlčák z velkého vápna přihrál Romanu Foralovi, který si před bránou míč zpracoval a poslal jej do brankové sítě za záda domácího gólmana (stav utkání 2:3).

V 56. minutě se ke střele z rohu hřiště dostal Milan Stuchlík, ten míč poslal před bránu Jirkovi Sudolskému, který přesně umístěnou hlavičkou navýšil na 2:4.

V 59. minutě se příležitosti opět ujal Milan Stuchlík a zpečetil svou hru a přínos pro halenkovický tým třetí střelou do brány Slušovic, čímž zajistil hostům již třígólové vedení a zkompletoval hattrick.

Ke konci utkání se domácí zaměřili spíše na defenzivu než na snížení či dorovnání stavu utkání. Halenkovice udržovaly hru před bránou slušovického mužstva. V 84. minutě se hráč s č. 7 ještě pokusil ohrozit bránu Tomáše Janoška, ten však jeho tvrdou střelu nekompromisně vyrazil za bránu až do divácké tribuny.

Utkání bylo ukončeno za stavu 2:5 a hosté si tak odvezli druhou výhru z přátelských utkání. Nedělní odpoledne bylo opět ukázkou přirozené souhry na hřišti, která platila i na tak silné mužstvo, kterým Slušovice beze sporu jsou. Doufáme, že tato schopnost, která nevyprchala ani během dlouhé fotbalové pauzy, našim klukům vydrží i do dalších zápasů.


 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS