Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Zlomit odpor Doubrav se ve Zlámanci podařilo až ve druhém poločasu

07.09.2021 | Roman Janeček

Velký zájem ze strany halenkovických příznivců vyvolalo utkání proti Doubravám, které své domácí zápasy hrají na malém hřišťátku ve Zlámanci. Auta našich fandů tuto vesnici zaplnila až po špunt.

Zápas s nevyzpytatelným soupeřem měl potvrdit dobrý výkon z utkání se Žlutavou. Na hřiště vyběhla takřka kompletní halenkovická sestava. Opět se nemohl dostavit trenér Michal Huťka, který v té době hrál utkání. Na lavičce Halenkovic jej zaskočila Soňa Huťková.
Aklimatizace na malé rozměry hřiště se hostům z Halenkovic příliš nedařila, přesto do zápasu vstoupili aktivněji. Už ve 3. min. se do zakončení dostal Roman Šubík, zaúřadoval brankař Doubrav. Při souboji došlo k Romanovu zranění, kvůli kterému se už na hřiště nemohl vrátit. O chvíli později měli halenkovičtí možnost zahrávat přímý kop. Ondra Kadlčák nastřelil zeď. V 11. min. to opět zkusil Ondra Kadlčák, tečovanou střelu chytil brankař. Ve 13. min. opět tečovaná střela skončila rohem, autor Dominik Polášek. V mezihře se míč pohyboval víc ve vzduchu než na trávě a často končil ve strouze, sousedící se hřištěm. Halenkovice přijaly hru soupeře a fotbal trpěl. Hrálo se velmi tvrdě, často zbytečně tvrdě. Více ze hry měli i nadále hosté, jejich snaha však byla jalová. To potvrdila například šance Jirky Sudolského ze 36. min., kdy ve vyložené šanci hlavou těsně minul.

O přestávce se ani nešlo do šaten. Počasí bylo příjemné a tak se poločasová porada odehrála na střídačce. Hráči Halenkovic přesně věděli, co je špatně a jak to udělat lépe. 

Bohužel po zahájení druhého poločasu vzala předsevzetí za své. Opět míč ve vzduchu, nulová kombinace, pouze bojovnost, spousty balonů odplouvajících potůčkem k Dunaji. Příležitosti si ale opět vytvářeli hlavně hosté. V 47. min. přestřelil Dominik Polášek branku.
Změnu skóre přinesla 61. min., to Jirka Sudolský pěkně našel Davida Marholta, který profesorsky, střelou po zemi zakončil 0:1. Z halenkovických spadla nervozita a začali hrát to, o čem si povídali během přestávky. Kombinační hra je přivedla v 65. min. až těsně před bránu domácích. V závaru se nejlépe zorientoval Dominik Polášek a nekompromisní dorážkou uklidnil tým i početnou diváckou výpravu z Halenkovic 0:2. Po zásahu míčem do tváře musel do konce zápasu skončit další náš útočník, Milan Stuchlík, který v tomto zápasu schytal nespočet ran, bohužel, často bez odezvy u pana rozhodčího.
V 68. min., po pěkné individuální akci, nastřelil Tomáš Režný tyčku. O další čtyři minuty později hostům nevyšel zajímavý signál při zahrávání přímáku. Brankař Tomáš Janošek mnoho práce neměl, aktivně se zapojoval do rozehrávky, tu a tam posbíral dlouhé nákopy od hráčů Doubrav, často i od jejich brankaře. Hráči soupeře o sobě dali vědět až v 78. min., kdy tvrdě vystřelili, naštěstí mimo naši bránu. V 84. min. předvedl perfektní křídelní únik Lukáš Kocián, na jeho pěkný centr nedosáhl Jirka Sudolský. V poslední minutě o sobě dal vědět ještě Dan Kocián, jehož střela skončila nad.

Zvládnutím tohoto těžkého zápasu se Halenkovice dostaly na 6. místo a to už vypadá o hodně lépe. Seznam halenkovických střelců letošní sezóny se rozšířil o další dvě jména a nyní čítá sedm hráčů. Bery a Dominik mohli své úvodní góly zaslouženě oslavit...

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS