Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Derby se Spytihněví rozhodl až napínavý penaltový rozstřel

29.09.2020 | Roman Janeček

Utkání se Spytihněví bylo přesně takové, jaké jsme, vzhledem k několika předchozím zápasům se Slováckou Spartou, mohli očekávat. Jaké zvraty se během 90 minut na hřišti udály vám zprostředkovala zápasová reportérka Markéta Graclová.

Od první minuty Halenkovice ukazovaly svou převahu na hříšti, přesně jak by se očekávalo od vedoucího mužstva tabulky. Na bránu domácích útočili hostující hráči takřka ze všech postů a gólman Tomáš Janošek každý míč z bezpečné vzdálenosti své brány posílal zpět do hřiště.

Ve 14. minutě se rohového kopu ujal Dominik Polášek a poslal míč před bránu domácích. Po několika odraženích se k míči propracoval Lukáš Kocián a umístil jej do brankové sítě. Hosté se tak na velmi krátkou dobu ujali vedení.

O dvě minuty později se, od nepovedeného útoku hostů, dostal míč i přes snahu několika hráčů (Dana Kaciána, Pavla Juřeny a Jary Kašpara) k bráně hostů a domácím (jmenovitě Pavlu Hořinkovi) se povedlo překonat halenkovického gólmana a srovnat skóre utkání na 1:1.

Touto akcí jakoby se Halenkovice proměnily v jiný tým, inkasovaný gól je očividně rozhodil. Nepomáhalo jim ani nepřesné rozhodování a pískání rozhodčího.

Halenkovický tým si pro své fanoušky připravil jedno překvapení. Byla jím hráčská účast Miroslava Březíka, který do zápasu vstoupil ve 20. minutě a spolehlivě a s přehledem odehrál celý zbytek utkání.

Ve 27. minutě domácí předvedli povedenou kombinaci před bránou Halenkovic a Tomáš Janošek při vyrážení míče před sebe skončil na zemi. Toho se snažil dorážkou využít domácí hráč, střelu však neumístil do brány, nýbrž do břicha ležícího gólmana hostů.

Halenkovice se ze všech sil snažily zabránit gólům a obrana na to využívala všechny své síly. Těsně před odpískáním poločasu se o nezměněné skóre do šaten postaral svým obranným zákrokem Filip Liška.

Druhý poločas nezačal pro hosty moc šťastně. Ve 48. minutě se Lukáš Jablonický ujal míče a předal jej Lukáši Kociánovi, který přihrál před bránu na Jirku Sudolského. Jeho střela však skončila vedle tyče. O 7. minut později kapitán hostů opět neproměnil jasnou šanci před bránou Spytihněvi.

Zápas se začal vyhrocovat a v 63. minutě obdržel žlutou kartu hráč Slovácké Sparty s číslem 20 - Adam Zelinka. O 4 minuty později kapitán Halenkovic, po nahrávce Romana Šubíka, potřetí za 10 minut neproměnil nadějnou příležitost, což ještě podpořilo nervozitu hráčů na hřišti i fanoušků v hledišti.

Těsně před koncem základní hrací doby se domácí mermomocí snažili odejít z hřiště se třemi body a tak v 84. minutě opět zaútočili na halenkovickou bránu. Tomáš Janošek v letu zachytil střelu do svých rukavic, avšak spytihněvský útočník opět naběhl na bezmocného gólmana. O tři minuty později musel Tomáše Janoška (kvůli úrazu levé nohy) vystřídat v bráně Martin Vykoukal.

V 90. minutě udělil rozhodčí žlutou kartu i na straně hostů a to Dominiku Poláškovi. Po zhruba 4 minutách nastavení rozhodčí ukončil utkání za stavu 1:1 (jak na počet gólů, tak i žlutých karet) a následovaly penalty.

Se zatajeným dechem sledovali fanoušci každý pohyb hráčů připravujících se na překonání gólmanů. Za hosty se střel ujali Karel Rapant (minul), Dan Kocián (střela do pravého rohu), Jirka Sudolský (střela do levého spodního rohu), Dominik Polášek (střela do pravého spodního rohu) a David Marholt (střela do pravého spodního rohu).

Nerozhodný stav 4:4 zapříčinil pokračování penalt a k překvapení i nervozitě přihlížejících se k bráně vydal Filip Liška. Za hlasitého skandování překonal domácího gólmana, když namířil střelu po zemi na střed brány. Dalším úspěšným střelcem se stal Jara Hanáček. Následující penaltu Martin Vykoukal neskutečným zákrokem vyrazil z brány a Roman Šubík, který se úspěšně ujal poslední penalty, ukončil utkání.

Hosté si za skóre 1:2 připsali do tabulky 2 body. Protože Žlutava dokázala bodovat naplno, Halenkovice přišly o vedení a posunuly se na druhé místo. I když náš tým v posledních několika zápasech ukazoval mnohdy až neskutečnou formu, nedělní utkání se Spytihněví pro něj byla zkouška ohněm. Smůlu se mu bohužel prolomit nepodařilo a opět se na tomto hřišti dočkali velmi neoblíbených penalt.

Je však načase se poučit z chyb a jít dál. Halenkovice se totiž za pár dní dočkají dlouho očekávaného derby se Žlutavou a bude se opravdu na co dívat. Boj o první místo v tabulce? To si nesmíte nechat ujít.

Fotografie a videozáznam penaltového rozstřelu pro vás pořídil Dušan Chlud.

 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS