Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Halenkovice x Žlutava - když se dva perou, třetí se směje

07.10.2020 | Roman Janeček

Zápas mezi Halenkovicemi a Žlutavou byl pozorně sledován a velmi očekáván. Tým, který by zvítězil za tři body, by postoupil na první příčku tabulky. Nakonec vše bylo jinak.

Halenkovičtí hráči nenechali nic náhodě a poctivě se na "utkání roku" připravili. Před zápasem se na střídačce domácích hlásilo hned dvacet hráčů. Ne každý z nich se ale mohl dostat na zápasovou soupisku. Ani fotbalisté, kteří dostali dres, neměli jisté, že se v utkání představí. Hrálo se tvrdě a zápas byl vyhrocený. Miroslav Březík a Jindra Kašpar, kteří naše mužstvo během utkání řídili, měli, díky jeho průběhu, těžkou práci.
Na zápas se přichystali také příznivci obou týmů. Halenkovičtí se z valné části dostavili oblečeni alespoň v něčem zeleném, žlutavští na plot areálu vyvěsili velký nápis "Tak jste druzí, no a co?"

Průběh utkání Vám ve své reportáži okomentovala Markéta Graclová:

Napínavější utkání v této sezóně ještě nebylo. Šest žlutých karet, stejný počet gólů v základní hrací době a penaltový rozstřel – takový byl průběh dlouho očekávaného derby se Žlutavou.

Hned po odpískání začátku utkání Žlutava rozehrála míč a bez zaváhání zahájila útok na bránu domácích. Míč vystřelený hráčem s č. 15, Michalem Kolářem, se nešťastně odrazil od kolena domácího Lukáše Jablonického a skončil v brankové síti. Hosté se po necelých 20 vteřinách utkání ujali vedení.

Žlutava se rozhodla ukázat, kdo se nachází na vrcholu tabulky, a první poločas držela hru na obranné polovině domácího mužstva.

Ve 31. minutě Dan Kocián, při snaze zpracovat míč a vystřelit, skončil na zemi jen několik metrů od gólmana. Rozhodčí odpískal penaltu, které se ujal kapitán týmu Jirka Sudolský. Ten po dlouhém rozběhu poslal míč na bránu. Gólman upravil směr střely tečí od špičky rukavice, to ale nestačilo, míč skončil v síti u levé tyče. Halenkovice dorovnávají na 1:1.

Radost domácích netrvala dlouho. Ve 38. minutě se strhla bitva o míč u rohu hřiště. Žlutava využila zmatků a vystřelila na bránu. Střela kapitána hostů Tomáše Turoně nešťastně trefila nohu domácího obránce Filipa Lišky a i přes veškerou snahu gólmana Tomáše Janoška skončila v bráně. Hosté jdou opět do vedení 1:2.

Ve 44. minutě se po několika akcích na bránu hostů strhla hádka, ze které vyšel domácí útočník David Marholt se žlutou kartou. Po tomto střetu byl odpískán konec poločasu a hráči se odebrali do šaten.

Kdo se domníval, že se situace po přestávce uklidní, mýlil se. Druhý poločas začal ještě vyhroceněji, než první skončil a rozhodčí pokračoval v udílení žlutých karet. V 50. minutě si Pavel Juřena ze souboje o míč odnesl žlutou kartu. V 57. minutě byla udělena žlutá karta hráči hostů č. 13, Danielu Husárovi, za zákrok na Dana Kociána. V 63. minutě obdržel čtvrtou žlutou kartu hráč hostů s č. 3, Tomáš Vodák, a o šest minut později si hráč č. 7, Bedřich Mařák, odnesl z hřiště v pořadí pátou žlutou kartu utkání.

V 78. minutě se fanoušci mohli těšit z první povedené kombinace druhého poločasu. Domácí gólman Tomáš Janošek odkopl míč od brány až k polovině hřiště, kde se ho ujal David Marholt. Obehrál soupeře a přihrál Jirkovi Sudolskému. Ten se s míčem probojoval k velkému vápnu a poslal ho Danu Kociánovi. Jeho střela bohužel skončila v rukavicích žlutavského gólmana. V téže minutě se na bránu řítil Ondra Kadlčák a díky jeho sólové akci Halenkovice za bouřlivého pokřiku fanoušků srovnali skóre na 2:2.

V 83. minutě mířil kolem pravé lajny na bránu hostů opět Ondra Kadlčák. Tentokrát se rozhodl podělit o úspěch a podél brankové čáry předal míč Danovi Kociánovi, který již neměl problém zakončit akci střelou do brány. Za radostné euforie hráčů i fanoušků se domácí poprvé ujali vedení 3:2.

Drama na hřišti však ještě neskončilo. V 89. minutě byla udělena poslední, šestá, žlutá karta utkání domácímu Romanu Šubíkovi. V 90. minutě, těsně před koncem základní hrací doby, se hostům povedlo obehrát obranu domácích a k jejich smůle srovnali. Rozhodčí v následujících vteřinách odpískal konec utkání za stavu 3:3 a následovaly penalty.

První penaltu za domácí střílel Ondra Kadlčák a bez problému překonal gólmana hostů. Žlutavský hráč Tomáš Lhotský penaltu neproměnil. V druhém kole proměnil jak Jirka Sudolský, tak i Michal Tauš. Ve třetím kole překonal gólmana Dan Kocián zajímavou střelou (odraz od břevna na brankovou čáru a odtud do brankové síti těsně za břevno). Jeho protivníku Tomáši Turoňovi se také povedlo penaltu proměnit.

Ve čtvrtém kole se penalty za domácí ujal Filip Liška a stejně jako ve Spytihněvi ji poslal po zemi na střed brány. Gólman hostů byl však připraven a nenechal míč projít za svá záda. Jeho soupeři Lukáši Železníkovi se však povedlo překonat Tomáše Janoška a srovnat stav penalt na 3:3. V pátém kole se Romanu Šubíkovi ani Bedřichu Mařákovi nepovedlo proměnit penalty a došlo na šesté kolo.

Jara Kašpar v něm suverénně překonal gólmana a díky nepřesné střele žlutavského Tomáše Vodáka do břevna, Halenkovice vyhrály nad týmem ze Žlutavy za dva body.

Tak napínavé utkání jsme tuto sezónu ještě nezažili. Bylo plné zvratů, nečekaných událostí a emocí. A i když se Halenkovice nakonec nedostaly na vrchol tabulky (díky skvěle odehranému utkání napajedelského béčka), udržely se na stříbrné pozici a Žlutavu sesadily na bronz. Ale není všem zápasům konec a i zlaté příčky se s trochou štěstí ještě můžeme dočkat. A čím ukončit prožitek z tohoto utkání? Co takhle si společně zakřičet: „Tak jsme druzí, no a co…“?

Fotografie a videozáznam penaltového rozstřelu - Dušan Chlud

 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS