Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tvrdé, ale atraktivní, takové bylo derby se Žlutavou

01.09.2021 | Roman Janeček

Zápasy se žlutavským týmem mají výjimečnou atmosféru. Letos bylo toto utkání zajímavější také tím, že Žlutava hájila první pozici a halenkovičtí pro sebe chtěli konečně urvat vítězství a pokusit se tak odrazit ze spodních pater tabulky.

Derbyzápas na Záhumení přilákal více než tři stovky diváků. Zásluhu na tom jistě měla i videopozvánka z dílny Dušana Chluda. O tom, že si tento vtipný kousek nastudovali i hosté, svědčil jejich sympatický předzápasový hec. Letos poprvé byla lavička halenkovického týmu slušně zaplněna, takže Ondra Gabrhelík, který náš tým vedl místo Michala Huťky, mohl pružně reagovat na průběh zápasu. Michal se utkání nemohl zúčastnit, protože si plnil hráčské povinnosti v dresu napajedelského áčka.

Komentář k utkání pro vás připravila Markéta Graclová:

První výhra v sezóně, dvě penalty, pět gólů, pět žlutých karet a tvrdé souboje tělo na tělo… V tomto znamení se neslo nedělní derby na domácím hřišti se Žlutavou.

Úvod utkání patřil týmu hostů, kteří již dvě minuty po začátku předvedli krásnou kombinaci zakončenou střelou na bránu Tomáše Janoška, ten však skórování žlutavského týmu pohotově zabránil.

V 15. minutě se domácí probojovali přes celé hřiště. Roman Šubík přihrál míč Tomovi Režnému a ten mu jej vrátil zpět k bráně. Roman opět přihrál podél brankové čáry Dominiku Poláškovi, který poslal střelu do odkryté poloviny brány. Golman hostů se však stihl pohotově přesunout a střela tak skončila v jeho rukavicích.

Ve 30. minutě se začal zápas lehce vyhrocovat a to ve chvíli, kdy kapitán hostů, Daniel Husár, obdržel od rozhodčího žlutou kartu za zákrok na kapitána domácích, Jirku Sudolského. O tři minuty později byl obdarován žlutou kartou další hráč hostů, Bedřich Mařák. Do třetice si žlutou katru vysloužil opět žlutavský hráč, Oldřich Polák za faul na Ondru Kadlčáka.

První gólové akce se diváci dočkali ve 38. minutě. Podél pravé lajny se s míčem k bráně řítil Honza Kulenda. Jeho střela proletěla golmanovi mezi rukavicemi. Následně se u brány strhl souboj, ve kterém byl domácí útočník David Marholt sražen k zemi. Rozhodčí odpískal penaltu. Té se ujal kapitán Halenkovic a suverénně překonal doposud bezchybného brankaře Žlutavy. (Stav utkání 1:0)

Na počátku druhého poločasu domácí předváděli svůj zápal pro hru, čímž u hráčů ze Žlutavy probudili viditelnou nervozitu. Ta se ukázala v 58. minutě, kdy na hřišti propukl spor mezi domácím Pavlem Juřenou a hráčem hostů Vojtěchem Ličmanem. Slovní spor přerostl ve strkanici, kterou rozhodčí ukončil udělením žlutých karet oběma zainteresovaným hráčům.

V 64. minutě se kapitánovi hostů povedlo překonat domácího gólmana Tomáše Janoška a srovnat tak skóre na 1:1. Radost žlutavských však netrvala dlouho.

O pět minut později se před branou domácích strhl souboj o míč, při kterém byl faulován Dan Kocián. Sám se ujal penalty a svou střelu umístil do pravého dolního rohu brány. Domácí se opět radovali ze získání vedení. (Stav utkání 2:1)

V 75. minutě se k bráně soupeře blížil Jirka Sudolský, v patách s Romanem Šubíkem a dvěma obránci Žlutavy. Golman vyběhl z brány ve snaze zabránit zakončení. Jirka se však nezalekl, jako zkušený hráč ohlédnutím zhodnotil situaci za zády a vystřelil do téměř prázdné brány. Domácí navýšili svůj náskok na 3:1.

Nádherná tečka za utkáním přišla v 87. minutě. Střelu na bránu z velké dálky zkusil vyslat domácí stoper, Radek Vlachynský. Nízko letící míč se jako zázrakem vyhnul všem spoluhráčům i soupeřům a od levé tyče se odrazil přímo do protějšího rohu brankové sítě (4:1). Tento gól nejen že zpečetil výhru domácího týmu, jeho autor jej jako svůj první gól v sezóně věnoval dnes již tříměsíční dcerce Evičce.

Radost z vítězství byla velká jak mezi hráči, tak i v řadách fanoušků. První výhra v této sezóně přinesla Halenkovicím tři body do tabulky a posunula je o jednu příčku, na 11. místo. Doufáme, že pozitivní nálada vydrží halenkovickým i do následujícího utkání s devátými Doubravami a přiblíží je v tabulce opět o kousek blíž k medailovým příčkám.

Fotky - Dušan Chlud

 

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS