Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nebylo to snadné - TJ Halenkovice x Tečovice B 3:2

12.04.2022 | Roman Janeček

Nebyl to zápas, na který se bude dlouho vzpomínat, nepobral ani moc fotbalové krásy, ale hned na začátku si řekněme, že to byl zápas vybojovaný srdcem a velmi důležitý…

Utkání proti Tečovicím předcházel první jarní zápas starších žáků, který sehráli od 13:00 hod. proti velmi silnému společnému mužstvu Malenovic a Tečovic. Naši kluci předvedli kvalitní výkon, na svého soupeře ale bohužel nestačili - prohráli 0:3.

Utkání III. A třídy na řadu přišlo v 15:30. Bylo slunečné, ale chladné počasí. Možná, že toto bylo příčinou o něco slabší návštěvy, než na kterou jsme v Halenkovicích zvyklí. Na zápas se přišlo podívat něco přes sto diváků. Trenéra Michala Huťku, který v tuto dobu hrál za napajedelské áčko, na lavičce nahradil Ondra Gabrhelík. Bylo dobře, že se po delší přestávce v našem týmu opět ukázali Olda Svozil a Pavel Juřena.

Úvod utkání dal vzpomenout na staré časy, ve kterých měl náš tým problémy s rozjezdem. Změna skóre ve prospěch hostí přišla už ve 3. min. Po rychle rozehraném autu se míč dostal až na úroveň brankové čáry odkud se po nákopu tečovického útočníka z velkého úhlu snesl do naší sítě 0:1. Ve 4. min. se na samostatný výpad po pravém křídle vypravil Jirka Sudlolský, jeho zakončení zlikvidoval brankař Tečovic. Po zákroku na Lukáše Jablonického v 10. min. kopal přímák Ondra Kadlčák. Míč zastavila tyč. Stále běžela 10. min. a ke slovu se dostal Roman Šubík - ve finále bohužel minul branku. Ve 12. min. přišla chyba v naší rozehrávce. Z následujícího brejku hosté zvýšili už na 0:2. Bylo zajímavé, že hráči ani diváci nebyli průběžným výsledkem zas tak moc zneklidněni. Pravdou totiž bylo, že přes nepříznivé skóre měli domácí herní převahu. Ta se zúročila ve 20. min., kdy tvrdě vystřelil Ondra Kadlčák – brankař pokus vytěsnil na roh. Rozehrávka rohového kopu se našim hráčům vydařila. Filip Liška míč tělem nasměroval do sítě 1:2. Halenkovičtí byli aktivnější a díky zlepšené obraně úspěšně eliminovali náznaky brejků Tečovic. Ve 31. min. Ondra Kadlčák opět zahrával přímý kop, ale tentokrát vysoko přestřelil. Útočná aktivita se domácím vyplatila ve 37. min., kdy byl ve velkém vápně faulován Dominik Polášek. Správně nařízený pokutový kop proměnil střelou k pravé tyči Dan Kocián 2:2. Ve 38. min. dali hosté vyniknout Tomáši Janoškovi, který vyškrábl jejich nebezpečný pokus na roh.

V poločasové přestávce došlo k poruše světelné tabule. Diváci tak po zbytek zápasu neměli informace o času utkání, signalizace skóre fungovala i nadále.

Už ve 47. min. si další šanci vytvořil Jirka Sudolský, bohužel bez gólového efektu. Přichází 52. min. a s ní další Jirkova šance, následovaná dorážkou Romana Šubíka - na tu si počkal brankař hostí. V 57. min. byl faulován Ondra Kadlčák v pokutovém území. I druhou penaltu provedl Dan Kocián - chladnokrevně, po zemi, k tyči, ale opačné, než při první exekuci 3:2. Obrat byl dokonán. Do konce zápasu zbývalo ještě hodně času. Přestože měl domácí tým převahu, nedokázal ji gólově zhodnotit. V zakončení se prostě nedařilo. Hosté se přes dobře fungující obranu halenkovických nebyli schopni prosadit. Poslední dvě desítky minut byly jen bojovným a nepříliš pohledným fotbalem, který byl tu a tam proložen nedovoleným zákrokem nebo slovní šarvátkou.

Úkol byl ale splněn. Domácí fotbalisti vybojovali další vítězství. Když za potlesku příznivců odcházeli do šaten, ještě netušili, co se odehrávalo na hřištích nejbližších tabulkových soupeřů.

Po porážce Žlutavy od Pohořelic se Halenkovice bodově osamostatnily na druhém místě. K zahození nebyla ani remíza SK Zlín s Napajedly, díky které se naše áčko přiblížilo lídrovi tabulky na tři body.

TJ Halenkovice x TJ Sokol Tečovice B 3:2.

Fotky a VAR při první penaltě Dušan Chlud.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS