Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Utkání plné zvratů skončilo nerozhodně

03.05.2022 | Roman Janeček

Pouhý týden se Halenkovice mohly těšit z průběžného prvního místa. Bodová ztráta z Vizovic je odsunula zpět na druhou příčku.

Na dalekou cestu se s naším týmem vypravilo mnoho fanoušků, kteří početně i fanděním překonali příznivce domácích – opět velký dík. Počasí bylo ideální a hrací plocha ve vynikajícím stavu.

Halenkovičtí znovu řešili omluvenky. Ke zraněnému Ondrovi Kadlčákovi se přidal Jirka Sudolský, Jara Kašpar a v průběhu zápasu Martin Kníchal. Pracovní povinnosti do hry nepustily Milana Stuchlíka a Filipa Lišku. I tak měl hostující tým ke střídání čtyři hráče do pole a brankaře Tomáše Janoška z lavičky jistil Martin Vykoukal.

Vizovice vsadily na mládí a udělaly dobře. Mladí fotbalisté našeho soupeře byli po celý první poločas aktivnější a dokázali si také vypracovat nebezpečnější akce.

8. min. přinesla přesnou kombinaci domácích, zakončenou střelou, která se odrazila od naší tyče. V 9. min. se na útočnou toulku vydal Lukáš Jablonický, ale nepodařilo se mu dobře zamířit. V 11. min. vystřelil Dominik Polášek, trefil jen střed brány a golmana v ní. V 17. min. hezky nacentroval Dan Kocián, Tomáš Režný hlavou přestřelil. Ve 31. min. dotáhli domácí jeden ze svých brejků až na brankovou čáru, odkud na poslední chvíli balon vykopl Lukáš Jablonický. Ve 32. min. se Martinu Kníchalovi obnovilo svalové zranění a musel odstoupit. Ve 36. min. halenkovičtí zahrávali roh, hlavičkoval Roman Šubík, následnou dorážku neproměnil Radek Vlachynský. Ve 38. min. předvedl parádní zákrok Tomáš Janošek, když vyrazil nebezpečnou střelu domácích. Poslední velkou šanci první půle měli opět domácí ve 41. min., naštěstí z ní dokázali vytěžit jen roh.

Během přestávky nešli naši fotbalisti ani do šatny. Trenér Michal Huťka jim u střídačky přesně popsal, kde je tlačí bota. Špatný pohyb a nepřesná kombinace pomáhala vizovickým držet opratě zápasu pevně v rukách.

Hráči hostí si vzali výtky a doporučení svého trenéra k srdci a na hřišti to bylo okamžitě poznat. V 50. min. vyslal nebezpečnou střelu Tomáš Režný, těsně minul. V 55. min. se Dan Kocián proháčkoval až ke golmanovi, který jeho sólo ukončil. 58. min. a nádherná akce po ose Jablonický – Režný – Šubík. Roman trefil perfektně 0:1. Domácí zvýšili aktivitu – v 66. min. vystřelili těsně nad. V 70. min. zastavili individuální akci domácího hráče naši až faulem v pokutovém území. Nařízený pokutový kop Tomáš Janošek vyrazil. K odraženému míči měl však nejblíže exekutor penalty, který své zaváhání napravil a srovnal na 1:1. Na hřišti se začala zabydlovat nervozita a drobné šarvátky. V 81. min. viděl velmi slušně zaplněný vizovický stadion parádní sólo domácího útočníka zakončené přesnou střelou. Brankař Halenkovic neměl šanci 2:1. Hosté se nevzdali, i když ve vzduchu visela první porážka po patnácti soutěžních zápasech. Už po dvou minutách, v 83. min., se k míči za hranicí velkého vápna dostal Tomáš Režný. S ničím se nepáral a na vizovickou branku vyslal vysoký „padáček“, který zapadl pod břevno doprovázen výbuchem nadšení diváků z Halenkovic 2:2. Hostující fotbalisti chtěli zápas vyhrát a jednu chvíli k tomu měli hodně blízko. S velkou chutí hrající Tomáš Režný opět vystřelil, tentokrát mu ke gólu chybělo několik centimetrů. V 90. min. autor druhého gólu Vizovic zopakoval svou parádní disciplínu – slalom mezi kuželkami, ale tentokrát naštěstí ve finále nezamířil přesně. Touto šancí zápas skončil. Výsledek 2:2 je spravedlivý a bod z venku musíme brát.

Paseky svou šanci na návrat na první místo nepromarnily a po vítězství v Doubravách (0:2) se opět dostaly na průběžné čelo tabulky.

I tak ten týden na prvním fleku stál za to. Vždyť naposled se to A týmu TJ Halenkovice podařilo před 12 lety, v sezóně 2009/2010, po které postoupil ze IV. A třídy.

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS