Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Špatný fotbal, špatný výsledek - Kašava x Halenkovice 6:2

07.06.2022 | Roman Janeček

Přestože začínal v 17 hodin, na zápas 25. kola museli halenkovičtí vyrazit už o půl čtvrté. Hrálo se totiž daleko, až na Kašavě.

Ospalé a horké nedělní odpoledne svádělo spíš k pobytu u vody než k běhání za kulatým nesmyslem...
Na utkání přijela naše výprava se třemi hráči na střídání a to bylo dobře už jen proto, že Lukáš Kocián nebyl zdravotně úplně v pořádku a do hry nakonec ani nenaskočil.
Zápas začal načas, travnatý povrch malého hřiště byl v dobré kondici, jen lajny nebylo moc vidět. Těžko říct, čím to, údajně se lajnovalo ráno.

Zápas pro naše barvy začal katastroficky. Už ve druhé minutě zahrál nešťastně Ondra Kadlčák rukou v pokutovém území. Nařízenou penaltu domácí střelou do prostředka brány využili 1:0. V 5. min. zahrávali hosté roh, k hlavičce se dostal Roman Šubík, jenže netrefil bránu. V 7. min. prošel útočící hráč Kašavy jako nůž máslem statickou obranou Halenkovic a naprosto bez problému zakončil k bližší tyči 2:0. Takovéto vstupy do utkání jsme už zažili. Ve 13. min. halenkovičtí zahrávali přímý kop – Jara Kašpar trefil připraveného golmana. V 15. min. se vytáhl Tomáš Janošek, který vykryl těžkou střelu z dálky. Roman Šubík si svou aktivitou ve 26. min. vykoledoval faul, za který byl proti domácím nařízen přímák. K jeho provedení se postavil Ondra Kadlčák a trefil to parádně, pod vinkl 2:1. Tento gól však halenkovické nevybudil, spíše naopak. Ve 32. min. se po autovém vhazování dostal míč těsně před naši bránu, kde si jej v těžko řešitelné situaci před dobíhajícím hráčem soupeře srazil Lukáš Jablonický do vlastní sítě 3:1. Záhy jsme pro zranění přišli o Jaru Kašpara. 32. min. přinesla hezký centr od Ondry Kadlčáka, následnou hlavičku Romana Šubíka zlikvidoval golman. Domácím se dařily brejky, do kterých se dostávali často a velmi snadno po našich chybách v rozehrávce a kombinaci. Přesně tak to bylo i ve 41. min. Proti unikajícímu hráči domácích vystartoval brankař Halenkovic, ale zastavit akci se mu nepodařilo. Diváci, mezi kterými byla snad polovina z dalekých Halenkovic, viděli gól do prázdné halenkovické brány 4:1. První poločas přinesl už jen krvavé zranění nosu Ondry Kadlčáka.

Tak strašidelný poločas už jsme dlouho nezažili. Přes přestávku bylo v kabině dusno. Nedařilo se nikomu nic a všichni to věděli.

Během druhých 45. minut bylo dost času s výsledkem něco udělat. To by ale nesměla přijít tak trochu kuriózní situace, která se odehrála v 51 min. na hranici našeho malého vápna a brankové čáry. Po závaru se hostujícím hráčům podařilo odehrát míč a hra se přesouvala do poloviny hřiště. V tom okamžiku velmi hlasitě projevil svou nevoli Filip Liška, který byl bez balonu atakován jedním ze soupeřů. Rozhodčí na Filipovy reklamace nevzal zřetel a naopak nařídil nepřímý kop těsně zpoza malého vápna. Takřka všichni hráči Halenkovic se postavili do brány, ale na rozehrávku nestihli zareagovat dost rychle, kašavští stěnu propálili a upravili na 5:1. Díky této situaci se na hřiště dostala nervozita, která ústila v časté slovní a drobné fyzické šarvátky, nebezpečně to jiskřilo i mezi diváky. Fotbal trpěl a rozhodčímu se situaci nedařilo dostat pod kontrolu. Od 51. minuty rozdal dohromady sedm žlutých karet. Při stavu 5:1 a v zápase, ve kterém o nic moc nešlo, by toto asi nikdo nečekal.
Z fotbalových akcí druhého poločasu můžeme vzpomenout dvě podobné šance Honzy Kulendy, které obě skončily mimo bránu. V 72. min. po rohu skóroval hlavou hráč Kašavy, který byl neobsazen u naší zadní tyče 6:1. Účet tohoto utkání uzavřel David Marholt parádní střelou z dálky 6:2. Na oslavu gólu si přesně v duchu celého tohoto utkání „popovídal“ s celou obranou Kašavy.

V tomto utkání jsme se vlastně porazili sami. Poděkovat a také omluvit se musíme našim fanouškům, kteří vážili tak dalekou cestu jen proto, aby se museli dívat na toto více než nepovedené utkání.

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS