Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Halenkovice x Lukov 4:0 - druhé místo máme jisté

15.06.2022 | Roman Janeček

V utkání 26. kola na sebe narazily týmy z opačných konců tabulky. Do Halenkovic přijelo mužstvo Lukova, které už nemohlo se svou poslední příčkou nic dělat. Halenkovice potřebovaly k uchování stříbrné pozice alespoň bod.

Hned na úvod je třeba říct, že lukovští předvedli sympatický výkon, za který se rozhodně nemuseli stydět. Zvlášť, když do zápasu nastoupili s velmi mladými hráči a jen jedním fotbalistou ke střídání. Nikdo by se nemohl divit, kdyby tento zápas, ve kterém jim už opravdu o nic nešlo, prostě odpískali předem.

Na poslední domácí utkání sezóny 2021/2022 se přišlo podívat asi 150 diváků, což je o něco méně než obvykle, i tak se jednalo velmi slušnou návštěvu, za kterou děkujeme.

První zajímavou akcí byl v 7. min. povedený centr z kopačky Filipa Lišky, který však naši útočníci podběhli. Ve 13. min. vystřelil Ondra Kadlčák z dálky, netrefil branku. V 19. min. to individuálně zkusil Tomáš Režný, jeho zakončení chytil brankař hostí, který tímto zákrokem rozjel svou velkou show. 21. min. přinesla perfektní přihrávku od Davida Marholta na Dominika Poláška, brankař šanci parádně vykryl. 23. min. - krásný centr od Tomáše Režného, který si našel hlavu Filipa Lišky, brankař opět skvěle - bohužel pro nás. Když to nešlo zblízka, zkusil to Radek Vlachynský ve 28. min. z dálky, recept na brankaře Lukova však nenašel. Hrálo se půl hodiny a na světelné tabuli stále svítily dvě nuly. A nezměnila to ani další dalekonosná střela, tentokrát od Davida Marholta – míč svou konečnou našel opět v rukavicích kouzelníka v lukovské bráně. 32. min. přinesla první změnu skóre. Balon si převzal Tomáš Režný, navedl si jej do osy hřiště, na úroveň velkého vápna a vystřelil. Míč zapadl k tyči lukovské branky 1:0. Poslední šancí Halenkovic v první půli byla střela Romana Šubíka, která těsně minula tyčku.

První poločas byl ve znamení soustavného tlaku halenkovických, kterým urputně vzdorovala obrana soupeře s výborně chytajícím golmanem. Ten přitom běžně nechytává a hrává v poli. V prvním poločase si Lukov nevytvořil žádnou vyloženou šanci a půlicí čáru s míčem překročil jen párkrát.

Do druhého poločasu domácí vyběhli po poradě, kterou vedl Ondřej Gabrhelík místo trenéra Michala Huťky. Ten hrál za Napajedla A zápas v Boršicích.

V 51. min. Filip Liška hlavičkoval do dobře postaveného brankaře. V 54. min. se v zahuštěném prostoru před brankou Lukova nejlépe zorientoval Dominik Polášek a bombou do břevna, která se odrazila do brány, upravil skóre na 2:0 – výstavní angličan. Následující desítky minut vypadaly monotónně. Halenkovice jalově tlačily a Lukov urputně a obětavě bránil. Z řad fanoušků se tu a tam ozval projev nespokojenosti. Mega vyloženou šanci neproměnil v 80. min. Jirka Sudolský, kterému se z brankové čáry nepovedlo balon dostat do sítě. Míč přeletěl bránu, bylo to neuvěřitelné ;-). Na přestávkovou poradu si hráči zřejmě vzpomenuli v 85. min., kdy předvedli akci jako z učebnice fotbalu. Po několika přesných nahrávkách mezi Ondrou Kadlčákem a Radkem Vlachynským si druhý jmenovaný připravil střelu, kterou málem protrhl síť 3:0. A to nebylo všechno. Hned o minutu později Lukáš Jablonický na půli převzal balon, několika kličkami přelstil bránící hráče, zavezl jej až do velkého vápna, kde našel připraveného Jirku Sudolského. Jiří zametením do prázdné bány udělal reparát za „zázračně“ neproměněnou předchozí šanci. Chvíli na to se nad hřištěm v Halenkovicích rozlehl závěrečný hvizd z píšťalky pana rozhodčího, který ukončil toto utkání. TJ Halenkovice x Sportovní klub Lukov 4:0.

Halenkovice tak získaly body, potřebné k udržení konečného druhého místa.

Foto Dušan Chlud

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS