Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tohle se nepovedlo – Halenkovice x Kašava 1:3

31.08.2022 | Roman Janeček

První domácí utkání nové sezóny přilákalo do halenkovického fotbalového areálu asi 150 příznivců kopané, kteří viděli ne příliš povedené vystoupení našeho týmu.

Zápasu předcházel mistrák halenkovicko-spytihněvských dorostenců, který byl provázen deštěm a jednu dobu dokonce velmi silnou průtrží mračen. Dorosti hráli proti malenovicko-tečovickému mužstvu a po bojovném výkonu prohráli 2:4.

Před zahájením utkání týmu mužů byla hrací plocha ve slušném stavu, což se ale nedalo říct o předbrankových prostorech, ve kterých stála voda. Přestože se ještě před úvodním hvizdem utkání podařilo většinu vody z kaluží odstranit, bláto v brankovištích zůstalo.

Halenkovice do zápasu opět nevstupovaly s kompletní soupiskou, důvodem omluvenek byla zranění, dovolené a pracovní povinnosti. Na střídačce byl k výpomoci připraven dorostenec Ivan Žiga. Potěšitelný a přínosný byl návrat Jary Kašpara.

Halenkovice začaly utkání ospale a to se jim hned vymstilo. Ve 4. min. se ujala střela mířící k levé tyči naší branky, na kterou po podklouznutí na těžkém terénu brankař Tomáš Janošek nedosáhl (0:1). V 7. min. vyslal na kašavskou bránu hezkou střelu Jakub Polášek, zaúřadoval golman. Ve 14. min. vystřelil zpoza velkého vápna krásně Radek Vlachynský, míč jen těsně minul pravý vinkl brány. V 17. min. rozehráli domácí roh, hlavičkující Filip Liška minul bránu. Po sérii polopříležitostí domácích se ke slovu dostali hosté, kteří v 19. min. zahrávali rohový kop. Tomáš Janošek v nebezpečné situaci vytáhl balon nad bránu. Z následujícího rohu už Kašava zaskórovala. Po skrumáži míč odrazem skončil v naší síti (0:2). Další hra moc krásy nepobrala. Akce Halenkovic obvykle končily díky nepřesným přihrávkám a ztrátám míče ve středu hřiště. Přechod do útoku se také moc nedařil, a když už, příležitost k zakončení byla prováhána nebo jsme prostě netrefili branku – nehráli jsme dobře. Hosté naopak přesně kombinovali, hráli účelně a hru kontrolovali. Škoda, že kromě toho tolik diskutovali s rozhodčím a dost často předváděli pády, doprovázené srdcervoucími výkřiky utrpení. „Miláčkem“ kašavských hráčů a hlavním tématem jejich vášnivých debat se stal kdo jiný, než David Marholt.

Přestože došlo po přestávce k přeskupení našich hráčů, hra se výrazně nezměnila. Po pěti minutách druhého poločasu se do šance dostal Filip Liška, zasáhl hostující brankař. Bezprostředně po tomto zákroku se právě Filip s golmanem srazil – bez jakýchkoliv následků. Tuto srážku ale hosté pochopitelně nesli velmi nelibě. V nastalé slovní potyčce asi šesti hráčů, kterou se marně snažil ukončit rozhodčí, došlo k incidentu, po kterém upadl hráč v bleděmodrém dresu. Příčinou měl být údajný úder od kapitána domácích, Jirky Sudolského. Přestože rozhodčí incident neviděl (uděloval právě žlutou kartu Filipu Liškovi), po nápovědě hráčů Kašavy ukázal kapitánovi Halenkovic červenou. Jiřímu se z hřiště vážně nechtělo, ale jeho protesty byly marné. Po několika minutách nářku, tentokrát z naší strany, se hra opět rozjela. V 60. min. se kašavským podařilo po brejku a nesignalizovaném ofsajdu asistentem laikem, který byl nominován Kašavou, zvýšit na 0:3. VAR byl bohužel mimo provoz – asi do něj napršelo, nebo co. Hosté chtěli soupeře dorazit a v 63. min. se jim to skoro povedlo – nastřelili břevno. Až teď se halenkovičtí konečně probrali a přestože hráli v deseti, hra vypadala o sto procent lépe. V 64. min. si Ondra Kadlčák navedl míč a z dálky parádní střelou snížil na 1:3. Domácí si vytvořili mírný tlak, ze kterého však vytěžili už jen břevno, jehož autorem byl v 75. min. opět Ondra Kadlčák. Na víc už se nezmohl ani jeden tým. Kašava v Halenkovicích zaslouženě zvítězila 1:3. Halenkovice doma prohrály poprvé od 15. srpna 2021.

Fotky Dušan Chlud

 
Aktuální články
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý

Možná to tak nevypadá, ale utkání v Loukách, které budeme hrát v neděli dopoledne, je velmi důležité.

 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara

Doslova v letním počasí a před pěknou diváckou návštěvou (220 diváků), sehráli halenkovičtí fotbalisti první soutěžní zápas jara...

 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Dorosti jasně přehráli Kostelec - dobrá práce!
 
Dorostenci mají za sebou již druhé přípravné utkání
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS