Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Fotbalový svátek? Pro žlutavské rozhodně…

26.10.2022 | Roman Janeček

Poslední venkovní zápas podzimu pojali žlutavští jako svátek fotbalu. A všechno jim vyšlo na sto procent. Počasí bylo slunečné a zájem ze strany diváků byl obrovský (230 platících příznivců). OFS Zlín pro soudcování nominoval tři rozhodčí.

Předehrou zápasu bylo přátelské utkání starších fotbalových přípravek Žlutavy a Halenkovic.

Mimořádnou váhu, kterou domácí tomuto utkání přikládali, pak podtrhl předzápasový ceremoniál, ve kterém na hřiště hráče doprovodily děti z přípravek obou klubů. Na střídačce Žlutavy bylo do hry připraveno naskočit sedm hráčů. Na domácích bylo vidět, jak jim na tomto utkání záleží.
Bohužel, o hostech se to říct nedalo, ostatně výsledek tohoto utkání mluví za vše.

Úvod zápasu přitom nebyl ze strany Halenkovic marný. Už ve 4. min. se odehrál před brankařem domácích fotbalový maglajs, ze kterého ale gól nepadl. Míč skončil v náruči brankaře – až teď, s odstupem času lze konstatovat, že toto byla nejnebezpečnější akce hostí za celý zápas.
V 5. min. zahrával za faul na Ondru Kadlčáka přímý kop Jara Kašpar – přestřelil bránu. V 8. min. zahrozili domácí - po kombinaci vystřelili na Tomáše Janoška – střela neměla razanci, brankař Halenkovic ji bez problému chytil. V 9. min. Žlutava vystřelila znovu, tentokrát nebezpečně k tyči, brankař opět úspěšně zasáhl. V té samé minutě se domácím ujala křižná střela, na kterou golman Halenkovic už bohužel nedosáhl (1:0). V 15. min. přišel další gól domácích. Střelu z dálky golman pouze vyrazil a u odraženého míče byl jako první domácí útočník (2:0). Ve 21. min. rozjel akci po křídle Tom Režný, předal Dominikovi Poláškovi, který netrefil branku. Ve 22. min. zahrával přímý kop Jirka Sudolský zamířil nad bránu. Ve 39. min. Žlutava vyslala na Tomáše Janoška tvrdou střelu. Tom míč vyrazil. Poslední šanci prvního poločasu měli hosté. Po rohovém kopu hlavičkoval vedle Jirka Sudolský.

Kdo z příznivců Halenkovic před druhým poločasem doufal a věřil ve zlepšení herního projevu hostujících hráčů, ten se spletl.

46. min. přinesla hezkou kombinaci domácích, kteří halenkovické hráče proměnili v kuželky (3:0). Halenkovické ani tato rána z letargie neprobrala. V 50. min. musel Radek Vlachynský s Tomášem Janoškem řešit další zapeklitou událost, nakonec se jim povedlo míč zpacifikovat. V 52. min. se po špatné rozehrávce hostujícího brankaře domácí dostali k levné brance (4:0). Diváci domácích si zápas užívali, zato halenkovičtí příznivci, kteří tvořili asi polovinu publika, trnuli, co se bude dít v následujících čtyřiceti minutách. V 54. min. Dan Kocián hlavou zakončil mimo tři tyče. V 55. min. Tomáš Janošek likviduje samostatný únik žlutavských. V 58. min. parádně vystřelil Tomáš Režný, brankař Žlutavy střelu vyrazil. V 62. min. zahrával Jara Kašpar přímý kop, z následné dorážky Dan Kocián přestřelil. V 62. min. Tom Janošek podcenil vysoký míč, který zapadl do naší sítě a bůr byl na světě (5:0). Poslední příležitost hostí si připsal Martin Vykoukal, který hlavou zacílil mimo – na tabuli v tu dobu svítila 79. min. Atmosféra kolem hřiště byla zvláštní. Halenkovickým divákům, logicky, nebylo do řeči a mnozí se s předstihem vypravili na cestu domů. Žlutavští příznivci byli spokojeni, ale moc najevo to nedávali, možná ze soucitu. Ani 5:0 nebyl konečný stav. Psala se 90. min. když domácí z půlky vyslali vysoký míč na branku Halenkovic. Během jeho letu se ozval krátký hvizd rozhodčího. To už balon, který přelétl všechny bránící hráče i brankaře hostí brzdil svůj pohyb v síti halenkovické branky – gól byl nakonec uznán (6:0).

Co říci závěrem? Asi jen, že toto je konec komentáře…

Fotky Dušan Chlud.

 
Aktuální články
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý

Možná to tak nevypadá, ale utkání v Loukách, které budeme hrát v neděli dopoledne, je velmi důležité.

 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara

Doslova v letním počasí a před pěknou diváckou návštěvou (220 diváků), sehráli halenkovičtí fotbalisti první soutěžní zápas jara...

 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Dorosti jasně přehráli Kostelec - dobrá práce!
 
Dorostenci mají za sebou již druhé přípravné utkání
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS