Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Je to tak - Březová x Halenkovice 1:0

26.04.2023 | Roman Janeček

K sehrání utkání 15. kola soutěže III. A třídy přijelo naše mužstvo na Březovou ve slušné sestavě, se čtyřmi hráči ke střídání. Novým jménem na soupisce byl Martin Svoboda. Ten si v našem dresu odehrál premiérový zápas a dlužno říct, že velmi zkušeně.

Nejen s ohledem na letošní výsledky, ale i proto, že na Březové jsme si to v minulosti několikrát udělali zbytečně složité, byly oběma týmům rozdány zhruba srovnatelné karty.

Počasí bylo slunečné, ale hodně větrné. Do fotbalového areálu na kraji obce Březová přišlo velké množství diváků. Naše fanouškovská výprava byla tentokrát početně slabší než domácí, ale jak už to tak bývá, o hodně hlasitější, a to i přes to, že hra, kterou byli naši příznivci nuceni sledovat, byla chvílemi k dívání jen velmi těžce.

To platilo zejména o prvním poločasu, kdy náš tým hrál proti větru, ale zato z kopce ;-) (převýšení březovského hřiště jsou asi dva metry). Mužstvo Halenkovic mělo problémy zejména při přechodu přes střed hřiště, což jej stálo hodně ztracených míčů a tím i sil. Březová naproti tomu slušnými kombinačními akcemi a výpady po křídlech hrozila brejkovými situacemi, na jejichž konci obvykle stála naše obrana nebo stoprocentně úspěšný golman Tomáš Janošek. V tomto duchu, bez vážnějšího ohrožení branky Březové, protrpělo halenkovické mužstvo a s ním i všichni jeho fanoušci, celý první poločas.

V kabině bylo co řešit. Trenér Michal Huťka stáhl hru na jednoho útočníka, za kterým byla zformována tříčlenná řada, která měla jediný úkol, zefektivnit a zkvalitnit hru ve středu pole a výrazněji podporovat ofenzivu.

Na začátku druhého poločasu se to začalo jakš takš dařit. Halenkovičtí se prosazovali a dostávali se i do zajímavých situací ve velkém vápně soupeře. Chybělo štěstí, nebo spíš kvalita v zakončení. Březová spoléhala na to, co dělala po celý první poločas, ale ke slovu se dostávala výrazně méně. Obrana hostí však musela být stále na pozoru.

Tlak do brány se halenkovickým nakonec vyplatil. V 65. minutě, po jedné z akcí, byla za obouručné postrčení do útočícího Romana Šubíka proti domácím odpískána penalta. A v ní se odrazilo celé naše jaro. Malé sebevědomí a nejistota týmu, jakoby se promítla do provedení pokutového kopu v podání Dominika Poláška. Brankař míč z brankové čáry vyrazil. Balon, který poskakoval po malém vápně, se ani na několik pokusů do sítě nikomu v zeleném dorazit nepodařilo.
Další z jarních studených spršek zafungovala blahodárně. Hráči hostí začali o to víc bojovat. Asi nejvíc to bylo vidět na Dominikově snažení. Bohužel, jak to tak bývá, když je snahy až příliš… Během 78. minuty se v ose hřiště k jedné z pěkně provedených přihrávek dostal útočník Březové, který tentokrát nezaváhal a po samostatném úniku překonal nejen obranu, ale i hostujícího brankaře. Domácí se ujali vedení 1:0. Mužstvo Halenkovic se i přes tuto další ránu snažilo zápas alespoň srovnat, ale nešlo to. V posledních minutách se domácím čas vysloveně vlekl a neustále vybízeli rozhodčího u ukončení zápasu, hostům naproti tomu letěly vteřiny jako šílené. Vše bylo marné.

Po závěrečném hvizdu si početné březovské publikum společně se svým týmem užívalo radost z vítězství, kterou nezažívá zase tak často. Tým Halenkovic si tento pocit musí zkusit vybojovat příště…

Jenou se to přece musí podařit.

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS