Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Pouťové derby nerozhodně - Halenkovice x Pohořelice 1:1

03.05.2023 | Roman Janeček

Poslední dubnový víkend bylo na halenkovickém hřišti pořádně rušno. V pátek byla postavena májka, v sobotu se hrály dva mistrovské zápasy (dorost a áčko) a v neděli přišla na řadu tradiční halenkovická pouť.

Pojďme si něco říct o tom, co se dělo v sobotu odpoledne.

Po roce, opět na pouťový termín, se v Halenkovicích mělo představit mužstvo Pohořelic. Zatímco vloni se náš soupeř k zápasu nedostavil, letos přijel včas a posílen, k dispozici měl čtyři hráče na střídání. Domácí naopak sestavovali mužstvo ztěžka. V průběhu týdne se k celé řadě našich marodů přidal další - Radek Šimko se na hřiště sice dostavil, ale se sádrou na ruce to prostě nešlo.

Zápas měl skvělou kulisu a to nejen hudební (z okolních pouťových atrakcí). Něco kolem 300 diváků z laviček a z hustě zaplněné terasy u hospody s napětím očekávalo, jak bude pokračovat hodně neradostný příběh, který od konce podzimu psalo domácí mužstvo. K výjimečnosti tohoto zápasu přispěla i nominace OFS, který do Halenkovic vyslal tři rozhodčí (Uhlár, Popelák, Lehký), z nichž dva byli velezkušení…

Zápas začal s mírným zpožděním, ale hned ve svižném tempu. K velkému překvapení si mírnou, ale přece jen převahu, vytvořili domácí. V 7. min. se halenkovickým k úspěchu nepodařilo dotáhnout akci, kterou velmi pěkně rozjel Roman Šubík. Ve 14. min. byl hezkým centrem Pavla Drábka v předbrankovém prostoru nalezen Lukáš Kocián, kterému nevyšlo zakončení. Ve 32. min. Lukáš Kocián naopak nahrával. Jeho přihrávka přesně našla Dominika Poláška, jehož slabou střelu zpacifikoval golman Pohořelic. Také hosté se dostávali do příležitostí. Jejich akce ale obvykle končily v náruči Tomáše Janoška, mimo branku, nebo tak, jako po přímém kopu ze 36. min., - ve zdi. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Přestávka utekla jako voda a byl tu druhý poločas. Jeho začátek přinesl věc nevídanou. Ve 47. min., po perfektním centru v podání Tomáše Režného, si v předbrankovém prostoru našel nejlepší místo Dominik Polášek, který neortodoxně, pupkem :-), zařídil úvodní gól zápasu. Příznivci Halenkovic se tak mohli v mistrovském utkání zaradovat poprvé od 16. října 2022. Mnozí z nich už si ani nepamatovali, jak se vlastně gól slaví. A to nebylo všechno. V 58. min. se ke střele dostal Jakub Polášek, který orazítkoval břevno. Teď už nebylo pochyb o tom, kdo tahal za delší konec provazu. V 65. min. přišel rychlý protiútok, na jehož konci byla střela Toma Režného, ta zacílila nad bránu. Na straně domácích se pomalu začal projevovat úbytek sil. Iniciativy se postupně chopili hosté. V 69. min., po rozehrávce rohového kopu, zamířili těsně nad bránu Tomáše Janoška. V 72. min. domácím opět zatrnulo. Samostatný nájezd pohořelického útočníka perfektním vyběhnutím zastavil brankař Halenkovic. Další ze standartek už přinesla srovnání skóre na 1:1. Stalo se tak v 84. min., po rohovém kopu a domácím nedůrazu ve vápně. Přiznejme si, že tento gól už nějakou tu minutu visel ve vzduchu. Halenkovičtí šlapali vodu, ale do posledních minut svůj boj nevzdávali. Tento příběh nakonec mohl skončit happyendem. V 90. min. se k sebevědomému sólu odhodlal Lukáš Jablonický, kterému se podařilo vyvézt míč až na stranu soupeřova velkého vápna. K bráně Pohořelic nepostupoval jen jeden Lukáš, ale pro jistotu hned dva. Tím druhým byl Lukáš Kocián, který si v náběhu skvěle vybral místo k zakončení a od Lukáše Jablonického také dostal přihrávku, která měla oči (těžko říct jaké). Lukáš Kocián zakončil, ale branka stála jak na potvoru o metr vedle, byla to jasně její vina ;-). Škoda, ale takový už je fotbal. Ihned po dokončení této akce se ozval závěrečný hvizd hlavního rozhodčího a pouťové derby roku 2023 bylo historií. Halenkovice si po pětizápasovém půstu, nejen bodovém, ale i gólovém, připsaly po jednom bodu a gólu. Už taky bylo na čase.

Že by zasvítilo světélko na konci tunelu? Nechejme se překvapit…

Pro úplnost uveďme, že v dorosteneckém klání, které v sobotu začalo ve 13:30 hod., a ve kterém tým Halenkovice/Spytihněv vyzval neohroženého lídra tabulky Březnici/Kudlov, padlo pět gólů. Naše mužstvo, po sympatickém boji, sice podlehlo favoritovi 1:4, ale potvrdilo viditelný vzestup své výkonnosti.

Fotky Dušan Chlud

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS