Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Trochu jiná pohádka Louky B x Halenkovice 2:0

30.05.2023 | Roman Janeček

Zápas, původně plánovaný na sobotu 27. května 2023, byl na žádost hostujícího mužstva a se souhlasem domácích přeložen na neděli 28. 5. 2023.

Jeho začátek byl stanoven už na 10:00 hod., protože na hřišti ve Zlíně Loukách měly po celou neděli zápasový program další týmy klubu.
Důvodem žádosti halenkovických bylo sobotní konání legendární akce Výlet do pohádky, do jejíž přípravy a konání se tradičně zapojuje mnoho členů týmu TJ Halenkovice. I tak nad sestavou pro toto utkání visel velký otazník. Do mužstva byli pro jistotu přizváni dva dorostenci (Vojta Gabrhelík a Vítek Gabrhelík). Nakonec se ukázalo, že hostující tým bude schopen sestavit mužstvo bez větších problémů. Do jeho soupisky se po delších zdravotních problémech vrátil Filip Liška a Tomáš Janošek, vítanou posilou byl i Dan Kocián, který si udělal krátké volno ze svých pracovních aktivit v zahraničí. Trenér Michal Huťka mohl pro hru využívat čtyři střídající hráče.

Dnes už víme, že Výlet do pohádky se vydařil, což se promítlo i do předzápasové pohodičky na střídačce Halenkovic, možná až příliš velké ;-). Nedělní ráno bylo slunečné a příjemné, proto za fotbalem z Halenkovic vyrazila spousta příznivců, kterým, i s ohledem na další události, musíme poděkovat. OFS k zápasu nanominoval trojici rozhodčích, přítomen byl i delegát. Utkání mohlo začít…

V 10. min. se individuálně prosadil Kuba Polášek, který na závěr své akce místo střely zvolil nahrávku na dobíhajícího Lukáše Kociána, ke kterému se ale míč nedostal. Ve 13. min. se nedohodli hráči zadních řad hostí, čehož ke střele využili domácí, netrefili ale branku. Hodně podobná situace se odehrála i v 15. min. jediným rozdílem bylo zakončení, to tentokrát letělo vysoko nad bránu Halenkovic. Ve 20. min. domácí nevyužili přímý volný kop. Ve 23. min. si přebral míč Pavel Drábek, po jeho akci se balon odrazil od tyčky brány domácího mužstva. Velmi dobře si v útoku počínal Martin Vykoukal, který se díky své bojovnosti dostal ve 27. min. k zakončení. Radost mu pokazil golman Louk. Stejně dopadla i střela Pavla Drábka z 29. min. Dvě nebezpečné střely během deseti vteřin předvedli ve 34. min. Kuba Polášek a Radek Vlachynský, brankař domácích obě zlikvidoval. Ve 35. min. kopali hosté roh. Hlavou nad bránu zakončoval Martin Vykoukal, v této fázi jeden z nejlepších hráčů Halenkovic. Kdo by řekl, že je to brankař? V dobrém světle se předváděl i jeden z dorostenců, Vojta Gabrhelík, který do hry naskočil zhruba v patnácté minutě a zbytek zápasu strávil na hřišti. Blížil se poločas a na hostující tým dolehla únava z minulého dne - pohodička se postupně vytratila… 39. min. přinesla hrubou chybu v rozehrávce hostí, kterou nekompromisně Louky potrestaly 1:0. Další průšvih přišel ve 42. min., kdy Halenkovice rozehrávaly přímý kop zhruba ze vzdálenosti 30 metrů od domácí brány. Opět špatná rozehrávka zapříčinila, ztrátu míče, samostatný nájezd útočníka Louk a Tomáš Janošek byl bez šance 2:0.

Ještěže přišla přestávka. Atmosféra kolem lavičky se otočila o 180 stupňů. Michal Huťka přeskupil hráče se snahou posílit ofenzivu.

Po přestávce, v 50. min., Halenkovice opět zahrávaly přímý kop, tentokrát naštěstí nebezpečně pro branku soupeře. Golman Louk situaci vyřešil nadvakrát. V 55. min. zahrával přímák domácí tým, míč skončil vedle naší brány. V 59. min. nebyl další zmatek halenkovických naštěstí potrestán. Nastala asi dvacetiminutová fáze hry, ve které se hrálo zejména ve středu hřiště. Zápas začali mírně ovládat hosté. V 75. min. se zablýsklo na lepší časy, bohužel jen krátce. Míč, který procházel malým vápnem Louk, rovnoběžně s brankovou čarou, zkoušel do sítě dorazit nejdříve Jirka Sudolský a když neuspěl, stejným způsobem, akorát o čtyři metry dál, to prubnul Martin Vykoukal. A tomu se to povedlo. Bohužel paní pomezní rozhodčí byla toho názoru, že se jednalo o ofsajd. Branka nebyla uznána. Halenkovičtí začali tušit, že tentokrát to asi neklapne, ale nevzdávali se. V 80. min. předvedli závar před domácí brankou, bez gólové tečky. Poslední šancí pak byl pokus Jirky Sudolského, který střelou z dálky minul branku.

Dvě chyby nabídly soupeři příležitosti a ten jich stoprocentně využil. Když se k tomu připočetla nulová střelecká produktivita, nebylo co řešit, SK Louky B x TJ Halenkovice 2:0.

Po čtyřech utkáních, ve kterých se halenkovickému týmu podařilo bodovat, vyšel tentokrát naprázdno. Pohoršil si tak v tabulce na 7. místo a před zápasem se Žlutavami na ně ztrácí jeden bod.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS