Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Fotbalová exhibice ukončila sezónu 2023/24

20.06.2024 | Roman Janeček

Více než dvě stovky diváků, letní počasí, deset gólů a nerozhodný konečný výsledek přineslo poslední utkání právě uplynulé sezóny.

O zbývající tři body si to s Halenkovicemi rozdal tým Tečovice B. Body za vítězství z tohoto zápasu mohly jednomu nebo druhému mužstvu přinést postup na šestou příčku, při dělbě bodů zůstal každý na svém...
Tečovice se dlouhodobě pyšní dobrou prací s mládeží. Jejich dorostenci si na „velkou“ kopanou zvykají často právě v béčku tohoto klubu. Také do Halenkovic přijelo mužstvo, ve kterém bylo mladých fotbalistů mnoho.
Mnoho hráčů halenkovického áčka se dlouhodobě potýká se zdravotními problémy, z důvodu velkého počtu omluvenek proto soupisku domácích doplnili tři naši dorostenci. Dobrý výkon z utkání s Jaroslavicemi přišel potvrdit navrátilec do sestavy, Tomáš Bořuta. Hned na úvod lze konstatovat, že Tom patřil mezi nejlepší hráče našeho týmu. Ani věřit se nechce, že má za sebou takřka tříletou fotbalovou přestávku.

Hned v 1. min. utkání prověřil pozornost brankaře hostí Víťa Chudara. V 5. min. se poprvé k zakončení dostali tečovičtí, jejich střelu z úhlu vyrazil Martin Vykoukal na roh. V 8. min. měli velkou šanci opět hosté. Střela asi z 10 metrů po teči obránce změnila směr a skóre se změnilo na 0:1. Po několika nervózních minutách se halenkovické publikum dočkalo. Chybu v rozehrávce Tečovic v 15. min. potrestal pěkným lobem Jirka Sudolský 1:1. O tři minuty později bylo otočeno. Parádní střela zpoza hranice 25 metrů, kterou vykouzlil Viktor Holešinský, zapadla do vinklu brány soupeře 2:1. Jak sám autor branky po zápase potvrdil, takovýto gól dal poprvé v životě. Tečovice odpověděly ve 21. min., kdy pokusem z velkého vápna nastřelily břevno. Halenkovice se z této výstrahy nepoučily a ve 24. min. nechaly soupeře opět vystřelit z dálky. Tato střela už zapadla k naší tyči 2:2. Gólová přestřelka pokračovala a tentokrát byli na řadě halenkovičtí. Další chybu v rozehrávce trestá pozorný a důrazný Jirka Sudolský, který s přehledem obchází golmana a posílá míč do brázdné brány 3:2. Ve 38. min. Viktor Holešinský přesně nacentroval na malé vápno, kde se nejlépe zorientoval Olda Svozil a hlavou zakončil nechytatelně 4:2. Následovala symbolická oslava nedávného narození Oldovy dcerky. Ani tento gól neuzavřel účet prvního poločasu. Ve 41. min. předvedli mladíci z Tečovic rychlou křídelní akci, po níž následoval prudký centr na hranici malého vápna a efektní dorážka na 4:3. Poločas skončil.

Po přestávce se hra podobala tomu, co bylo k vidění v první půli. V 51. min. se ke kapitánovi domácích odrazil míč a Jirka Sudolský tak mohl zkompletovat další letošní hattrick 5:3. V té době ještě nikdo netušil, že se jedná o poslední gól Halenkovic v této sezóně. V 53. min. se hostům podařilo skóre zkorigovat. Nedůraz domácí obrany a zužitkovaný závar před naší brankou přinesl změnu stavu na 5:4. V 58. min. mohli domácí opět odskočit, ale nepovedlo se jim to. Střela Jirky Sudolského se od břevna odrazila do blízkosti brankové čáry. Domácí, kteří byli přesvědčení, že padl gól, se radovali, pan rozhodčí ale gól neviděl a tak jej ani nemohl uznat. Po několika desítkách vteřin se tváří v tvář hostujícímu brankaři ocitl Viktor Holešinský, minisouboj vyhrál golman, který Viktorovo zakončení vyrazil na roh. Následovala desetiminutovka, v níž se hra uklidnila. Jako blesk z čistého nebe potom přišla akce ze 71. min. Samostatný únik přes půlku hřiště hostující hráč zakončil srovnávacím gólem 5:5. V 73. min. vyslal střelu Lukáš Kocián, brankař Tečovic se nenechal nachytat. V 74. min. si střelecký pokus na naší straně připsal další obránce a další Lukáš. Střela Lukáše Martince byla vyražena a následnou dorážku poslal Jirka Sudolský nad bránu. V 87. min. pokusil střeleckou štěstěnu Milan Stuchlík, ale golman hostí byl opět na místě. Příležitost ke stržení vítězství na svou stranu dostali ještě domácí. Konkrétně v 90. min., po faulu na Dominika Poláška. Přímý kop z nadějné vzdálenosti rozehrál Viktor Holešinský, ale moc se mu nepovedl. Nerozhodné a asi i spravedlivé skóre se nezměnilo. Utkání, které vypadalo spíše jako zábavná fotbalová exhibice, při níž se více útočilo než bránilo, skončilo stavem 5:5.

Všem příznivcům halenkovického fotbalu děkujeme za celosezónní přízeň. Věříme, a těšíme se, že se po letní přestávce u fotbalu opět setkáme. 

Fotografie - 2 stránky - Dušan Chlud

 
Aktuální články
Rozlučka na třetí

Fotbalové boje o body utichly, sezóna 2023/24 je historií. Prázdniny se hlásí ke slovu. A to je právě okamžik, kdy od nepaměti probíhají...

 
Hodnocení uplynulé dorostenecké sezóny

Spojené dorostenecké mužstvo Halenkovic a Spytihněvi má za sebou další sezónu. Trenéři mužstva, pánové Ondřej Šubík a Ondřej...

 
Sezóna 2023/24 končí

Posledním utkáním sezóny 2023/24 bude domácí zápas s Tečovicemi.

 
Jednoznačná záležitost v Jaroslavicích
 
Jaroslavice - poslední výjezd sezóny už v sobotu!
 
Zápas promarněných šancí – Halenkovice x Březová 1:2
 
Zápas s Březovou nabídne zajímavou konfrontaci s fotbalovým mládím
 
Bojovný výkon v derby na body nestačil
 
Pozvánka na Žlutavu? Zbytečná práce...
 
Vítězný zápas zakončený s obavami
 
Utkání
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
5:3
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
3:1
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
3:5
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
4:2
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
TJ Halenkovice | neděle 26.05.2024, 17:00
19. kolo
2:0
FC Žlutava - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 02.06.2024, 17:00
20. kolo
1:2
TJ Halenkovice - Sokol Březová
 
TJ Halenkovice | sobota 08.06.2024, 17:00
21. kolo
1:8
SK Jaroslavice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 16.06.2024, 17:00
22. kolo
5:5
TJ Halenkovice - Sokol Tečovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS