Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Derby Žlutava vs. Halenkovice skončilo nerozhodně. Na penalty vyhrála Žlutava.

10.09.2017 | Jakub Kadlčák

Stejně jako loni, je tomu i tak v nové sezóně. V těchto derby vítězí domácí mužstva. V tomhle zápase byl po 90. minutách stav vyrovnaný a tak o tom, kdo si připíše do tabulky bod navíc musely rozhodnout penalty. 
 



 

A mužstvo Halenkovic v neděli cestovalo na sousední Žlutavu.

Začátek utkání byl od obou týmů opatrný a nervózní. Nepřesnosti, špatné přebírání míče, málo pohybu a další věci, se kterými nemohli být příznivci obou táborů spokojeni. Za některé tyto problémy mohl i stav hrací plochy, který byl hodně suchý a tvrdý.

První vážnější šanci ke skórování měli hosté. Dan Kocián na sebe v rohu velkého vápna navázal 3 protihráče a po chytrém přehození našel téměř na  penaltovém puntíku Karla Rapanta, který se ocitl sám před domácím brankářem. Jenže první dotek Karla zradil a míč mu tak sebral domácí gólman. Ve 25. minutě se domácí dostali do vedení. Středem hřiště pronikl domácí záložník a kolmou přihrávkou poslal do úniku Robina Kašíka, který se nemýlil a vstřelil úvodní branku. Hosté si v první půli vypracovali několik slibných šancí. Ty ale nedokázali proměnit. Proto po prvním poločase vedla Žlutava 1:0.

V šatně si hráči i trenéři všechno vyříkali. K mužstvu promluvil i Michal Huťka, který v tomto utkání dělal pomezního rozhodčího. Do druhého poločasu šly Halenkovice ve stejné sestavě. Trenéři udělali jen jednu změnu - Dominik Polášek se zatáhl do zálohy a Jiří Sudolský se posunul do útoku vedle Davida Marholta. 

Hosté od začátku druhého poločasu šli za vítězstvím. 46. minuta a Sudolský se dostal za domácí obranu, před ním už byl jen domácí brankář Martin Stratil, kterého se pokoušel přehodit. Bohužel bránu přestřelil. Hosté měli více šancí, snažili se střílet a dostat tak utkání pod kontrolu. V 70. minutě přišla odměna. Žlutava zahrávala rohový kop, k míči se šťastně dostal kapitán Halenkovic, Jaroslav Kašpar, který neváhal a odpálil míč na druhou polovinu hřiště. Zde čekal na brejk útočník Milan Stuchlík, který chvíli před tím vystřídal Marholta. Jediný hráč, kterého domácí  nechali na polovině hřiště byl Martin Mišurec. Toho Milan předběhl a vyrovnal na 1:1. Zhruba o 3 minuty později Kašpar zahrával přímý kop mezi velkým vápnem a půlícím kruhem. Asi chtěl prověřit žlutavského brankáře Stratila, ale střela mu nesedla a po několika tečích se míč dostal k Danu Kociánovi, který stihl míč před brankovou čárou nacentrovat na úplně volného Dominika Poláška. Ten svou první brankou v sezóně otočil skóre na 2:1 pro hosty. A to nebylo vše. Jako by se opakoval scénář ze druhého gólu Halenkovic. Domácí v 88. minutě zahrávali standartní situaci, ale hostující hráči byli pozorní a odhlavičkovali míč k postraní čáře. Zde si jej převzal rychlý stoper Radek Vlachynský a namířil si to přímo na soupeřovu branku. Nikdo z domácích hráčů mu rychlostně nestačil a tak běželi na gólmana Stratila ve dvojici s Milanem Stuchlíkem. Radek zřejmě Milana neviděl a rozhodl se zakončit sám - bohužel bránu přestřelil. Toto, jak se o minutu později ukázalo, hosty hodně mrzelo. Ale promarněných šancí bylo víc.

V 89. minutě se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Nedůraz ve středu hřiště a znovu kolmá přihrávka za obranu hostů. Zbytečné vyběhnutí gólmana Vykoukala, téměř až na roh velkého vápna. Toho si včas všiml domácí útočník, pro kterého bylo snadné chybujícího brankáře přehodit. Míč se po několika odrazech na nerovném hřišti dokutálel do  branky. Konečný stav po 90. minutách byl tedy 2:2.

O vítězi utkání tak musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých byli úspěšnější hráči domácí Žlutavy.

 
Aktuální články
Utkání pravdy?

Dvě vítězství a jedna porážka, to je jarní bilance obou mužstev, která se utkají tuto neděli.

 
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu
 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS