Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kuba Kadlčák odstoupil z funkce trenéra Halenkovic

26.01.2018 | Jakub Kadlčák

Necelé dva roky vydržel na trenérské pozici u A mužstva. 
Dlouhé roky hrával fotbal, ať už jako žák, dorostenec, či hráč A týmu Halenkovic.

 Jakub Kadlčák se rozhodl ukončit své trenérské působení na lavičce halenkovického áčka, proto vám přinášíme malé ohlédnutí za jeho halenkovickou fotbalovou kariérou.
  
 Po několika hráčských letech se Kuba rozhodl, trávit zbytek fotbalové kariéry na trenérské lavici. Nejprve si spolu s několika kolegy z Halenkovic udělal C licenci, která je základem pro trenéry působící v nejnižších soutěžích. Zhruba po roku působení, spolu s Břeťou Přecechtělem jako trenéři u halenkovického dorostu, se Kuba po poradě s Miroslavem Březíkem přihlásil na licenci B, do Zlína. 2. ledna roku 2016 mu byl vydán diplom o absolvování školení pro trenéry, kteří s touto licencí, mohou vést divizní mužstvo.
  Dorost v Halenkovicích vydržel zhruba dva roky, po této době už nebylo možné mužstvo dorostu dále hlásit do soutěže - důvodem byl malý počet hráčů.

 Jakub si položil otázku, co dál. A nová příležitost se naskytla zanedlouho. Po dohodě s výkonným výborem Tělovýchovné jednoty Halenkovice, bylo dohodnuto, že spolu s Pavlem Krátkým povedou jako trenéři A tým.
 Během jeho působení se mužstvo personálně stabilizovalo a začaly přicházet i sportovní výsledky, na které navazoval i zvětšující se zájem ze strany diváků. Na fotbal se dalo dívat. Postupem času se Kuba stal i členem výboru TJ.

 V rámci této činnosti se pustil do nelehkého úkolu přiblížit halenkovický fotbal i uživatelům internetu a sociálních sítí. To se mu beze zbytku podařilo. Na facebookovou prezentaci navázaly na podzim roku i nové internetové stránky (www.tjhalenkovice.cz), ve kterých jsou uživatelé pravidelně informováni o dění v TJ a to jak ve sportovní, tak i společenské sféře. Pravidelný informační servis si vyžaduje velké množství času, stejně jako příprava a vedení mužstva v rámci tréninků a zápasů. Jakub se také zapojil do jednání se sponzory a zlepšování areálu fotbalového hřiště na Halenkovicích.
  Vedení TJ bylo s jeho prací spokojené, což se ale nedalo říct o spokojenosti Kuby směrem k přístupu některých hráčů k trénování a zápasům. Tato situace na konci sportovně úspěšné podzimní části fotbalové sezóny 2017/2018 vyústila v Jakubovo rozhodnutí odejít z trenérské funkce.

 ,,Domluva s některýma byla jako s malýma děckama. Zařídil jsem jim soustředění v Roštíně u Kroměříže a pan majitel areálu chtěl, abych od hráčů vybral do konce listopadu zálohy. Jenže na konci listopadu mi dalo peníze pouze 6 hráčů ze 24. A to jsem jim to musel na každém tréninku připomínat. Přece nejsou malé děcka.
 I když postupem času na tréninky nechodilo tolik hráčů, jako těsně před začátkem sezóny, stále jsem měl s nimi trpělivost. Téměř vždy jsem se snažil mít tréninky připravené z domu. Chtěl jsem, aby kluci zažili i něco co většina z nich ještě nikdy nedělala na trénincích. Hráčů na trénincích ubývalo a ke konci sezóny jsme hrávali jen fotbálky.
 Všechno to vygradovalo, až na společném sezení s mužstvem, tzv. ukončené, v Hospodě Na Kopci. Po chvilce sezení jsem si všimnul, že několik hráčů se ubírá pohledem na mě a přitom kroutili hlavama. Nechápal jsem proč. Pak došel nezmiňovaný člen týmu zamnou a zeptal se mě:,,Kde jsou staří páni a Čevelovi, kteří s námi jezdí na venkovní zápasy"?. Moje odpověď zněla jasně. Nevím. Pak zazněla z jeho úst další otázka, že proč jsem jim neřekl ať dojdou za náma? Jako by jim to nemohl říct kdokoliv jiný z týmu, popřípadě někdo z vedení TJ Halenkovice."
 Sdělil již bývalý trenér Halenkovic.

 
 
  

 
Aktuální články
Utkání pravdy?

Dvě vítězství a jedna porážka, to je jarní bilance obou mužstev, která se utkají tuto neděli.

 
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu
 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS