Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Louky B x TJ Halenkovice 1:3

16.05.2022 | Roman Janeček

K zápasu 22. kola se halenkovický tým vypravil na hřiště do Louk. Oproti minulým utkáním se opět o něco rozrostl seznam hráčů, kteří se omluvili z pracovních nebo zdravotních důvodů.

Ještě v pátek před zápasem vypadala soupiska tristně. Nikdo ale nechtěl připustit scénář „Pohořelice“. Jen díky improvizaci a hlavě ochotě nenechat mužstvo na holičkách se podařilo sestavit kompletní mužstvo a dokonce i mít možnost střídat. Díky této skutečnosti se po delší době v základní sestavě objevil Ondřej Gabrhelík. Na střídačce si svoji premiéru prožili dva mladí fotbalisti - Ivan Žiga a Vojtěch Gabrhelík. Do branky se po více než dvouleté přestávce postavil Martin Vykoukal. S mužstvem při zápasu nemohl být ani trenér Michal Huťka, který si v tomto čase plnil hráčské povinnosti v napajedelském áčku.

Halenkovičtí příznivci a ani samotní hráči netušili, jak se utkání s Loukami B vyvine.
Že by to pro Halenkovice nemuselo být fotbalové Waterloo, se ukázalo už po několika minutách zápasu. V 5. min. autovým vhazováním David Marholt poslal míč na Ondru Gabrhelíka, který pasem s milimetrovou přesností našel skvěle postaveného Lukáše Kociána - ten hlavou zavěsil 0:1. O dvě minuty později se před golmanem domácích z ničeho nic zjevil David Marholt. Bery bohužel ve vyložené šanci přestřelil bránu. Úvodní nápor hostí ochabl a ke slovu se postupně začali dostávat hráči Louk. Ve 12. min. přišla v jejich podání nebezpečná střela z malého vápna – nad. V 17. min., po chybě v naší rozehrávce a jednoduché kombinaci, následovala přízemní střela, která jen těsně minula branku Halenkovic. Ve 21. min. se střela domácích, kterou vykryl Martin Vykoukal, odrazila do skrumáže asi osmi hráčů. V té se bohužel nejlépe zorientovali domácí a srovnali na 1:1. Hodně podobná situace, akorát provedena v masovějším měřítku (hráčů bylo ještě víc na ještě menší ploše), se odehrála ve 35. min. Teď ale halenkovičtí se štěstím balon vytlačili na roh. Strašidelná dvacetiminutovka v našem podání ještě neměla skončit. Ve 38. min. byla branka Halenkovic ohrožena nebezpečným pokusem, který ale efektně a hlavně efektivně vytěsnil Martin Vykoukal. Nic naštěstí netrvá věčně. Tlak domácích otupěl po hezké kombinaci a zkušeném zakončení v podání Dominika Poláška, který skóre opět naklonil v náš prospěch 1:2. Poslední zaznamenáníhodnou akcí první půle byla tyčka, tu nastřelili domácí.

Druhý poločas byl ze strany Halenkovic o dost jiný. Na místo stopera se posunul Ondra Gabrhelík, který tak umožnil přesun Jirky Sudolského dopředu. Ve 49. min. Tomáš Režný vypálil z dálky, minul. V 62. min. to zkusil Jirka Sudolský, branku netrefil. Hra se ale dařila mnohem líp než v první půli. Míč byl více na zemi a nahrávky přesnější. To všechno jen potvrdila 69. min., kdy se po pěkné kombinaci k odraženému míči dostal Dominik Polášek a svou druhou brankou dne upravil na 1:3. Už tak hezký příběh tatínka a syna v jednom týmu při jednom utkání mohl ještě zvýraznit Vojta Gabrhelík, který se v 80. min. už už natahoval k dorážce centrovaného míče. Zasáhnout se mu jej nepodařilo. Nevadí, třeba to vyjde jindy… Výčet zajímavých událostí zápasu se uzavřel v 82. min. – to se Davidu Marholtovi po samostatné akci nepoštěstilo překonat dobře chytajícího brankaře domácích.

Možná se to tak teď nezdá, ale toto vítězství patří mezi ta cennější. Do „velkého“ fotbalu nahlédli dva naši mladí hráči, kteří své úkoly splnili na sto procent. Díky tomuto vítězství si to ve 23. kole mohou halenkovičtí fotbalisti v přímém souboji s rozdat mužstvem SK Zlín 1931 o první místo.

 
Aktuální články
Utkání pravdy?

Dvě vítězství a jedna porážka, to je jarní bilance obou mužstev, která se utkají tuto neděli.

 
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu
 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS